E-Kitaplar
Aile Hukuku Bibliyografyası
- Yayınevi: Aristo Yayınevi
- Yazar: Av. Ömer Özgür Ünlü, Sümeyra CULFA
- Sayfa Sayısı: 254
- Yayın Tarihi: 24.10.2024
- Baskı: 1
- Tür: E-kitap
- Basılı Olsaydı Fiyatı: 300,00
Bu kitap 903 kez incelendi; 13 adet satıldı.
Kategoriler: Bütün Hukuk Kitapları, Genel Hukuk, Medeni Hukuk
Bu kitap, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun yürürlüğe girdiği 01.01.2002 tarihinde kitabın basılmasından önce tamamlanan yılın son günü olan 31.12.2023 tarihi arasında yayımlanmış olan 1700’ün üzerinde eseri belirli başlıklar altında sınıflandırarak bu alanda bir eser üreterek herkese faydalı olabilmesini amaçlamaktadır.
Bu kitabın fikri olarak hazırlanma sürecinde en önemli destek, şüphesiz ki Prof. Dr. İlhan Helvacı ile Araş. Gör. Efe Can Yıldırır tarafından hazırlanan Şubat 2017 tarihli “Medeni Hukuk ve Borçlar Hukuku Bibliyografyası” ile Dr. Öğr. Üyesi Elif Ergüne ile Dr. Öğr. Üyesi Erkan Sarıtaş tarafından hazırlanan Mayıs 2020 tarihli “Türk Ceza Hukuku Bibliyografyası” eserleri oldu. Bu güzide eserlerden hem bir bibliyografyada bulunması gerekenleri anlamak hem de bibliyografyanın neden önemli olduğunu anlamak için kaynak eser olarak faydalandık.
Bölüm başlıklarını ise birbiri ile ilgili, yakın ve benzer olan alanları bir araya getirmek suretiyle tasarladık. Pek tabii bu ayrımlar sert ve keskin ayrımlar içermiyor. Bu sebeple her iki alanı aynı anda ihtiva eden eserlere, her iki alanda da yer verdik. Böylece örneğin velayet ile ilgili bir araştırma yapan bir araştırmacının karşılaştırmalı hukukta velayet ile ilgili bir eseri de incelemesine imkan sağlamak istedik.
Aile hukuku alanında çalışan tüm hukukçulara faydalı olması temennisi ile…
Av. Ömer Özgür Ünlü
- Eğitim Sayısı 7
- E-Kitap Sayısı 1
- Eğitim Alan Kişi Sayısı 20710
- E-Kitap Alan Kişi Sayısı 13
Eğitmen Hakkında
Av. Ömer Özgür ÜNLÜ, lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesinde almış, aynı üniversitede “Türk Medeni Kanunu’ndaki Mal Rejimleri” konulu yüksek lisans tezi ile yüksek lisans eğitimini tamamlamış ve LL.M. unvanı almıştır. Halihazırda İstanbul Altınbaş Üniversitesi'nde Özel Hukuk Programında Doktora yapmaktadır. 2016-2017 döneminde Polonya Wroclaw Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Uluslararası Ekonomi Hukuku üzerine akademik çalışmalar yapmıştır. Çeşitli dernek, akademi ve okullarda meslek içi eğitim veren Ünlü, 2022 yılı itibariyle İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde ders vermektedir. Aynı zamanda İstanbul Bölge Bilirkişi Kuruluna bağlı olarak, Aile ve Miras Hukuku, Borçlar Hukuku ve Tüketici Hukuku alanlarında bilirkişilik yapan Av. Ömer Özgür Ünlü, İstanbul Barosu’nun yanı sıra International Bar Association (Uluslararası Barolar Birliği) üyesidir.
FORMÜL:
Kitabın Sayfa Sayısı / 2 x 1000 / 69000 = 1000 adet basılan bir kitap için kesilen ağaç sayısı
Kağıt yapımında, genellikle iğne yapraklı ağaçlardan Ladin ve Çam ağaçları kullanılmaktadır. Çoğunluk çam ağacına aittir.
Dünya çapında her gün 80.000 ila 160.000 ağaç kesilmekte ve kağıt endüstrisinde kullanılmaktadır. Ormanlar yok edilmekte, küresel ölçekte iklim değişikliğine sebep olmaktadır.
Bir çam ağacının boyunu ortalama 18 m, yarıçapı da 15 cm eder. Bu durumda bir çam ağacı 1,2717 metreküptür. 0.0083 metreküp odun yaklaşık 4,5 kg gelir. Bu durumda 1,2717 metreküp odun yani bir ağaç 690 kg gelecektir.
Bir ağaçtan elde edilen kağıt, ağacın ağırlığının yarısı kadar etmektedir.
O halde, ortalama bir çam ağacı 690 kg ettiğine göre, elde edilecek kağıt 345 kg olacaktır.
Bir A4 beyaz kağıdın ağırlığı 5 gr etmektedir. Demek ki, bir ağaçtan 345000/5 = 69000 adet A4 yaprağı elde edilmektedir.
Günümüzde özellikle dijital kitap baskılarında, kitabın boyutu ne olursa olsun A4 boyutunda kağıt harcanmakta olup, kesime giren kısımları atılmaktadır.
Buraya kadar elde edilen verilerle şöyle bir formül çıkartılabilmektedir:
Kitabın sayfa sayısı / 2 = kitapta kullanılan kağıt yaprağı.
Her kitabın asgari 1000 adet basıldığı (ki ortalama çok daha yüksek çıkacaktır)
FORMÜL:
Kitabın Sayfa Sayısı / 2 x 1000 / 69000 = 1000 adet basılan bir kitap için kesilen ağaç sayısı
E-kitaplar geleceğimizi kurtaracak. Gelin e-kitapları daha çok sevelim, doğaya bir nebze olsun nefes verelim.
Peki basılı kitapların çevreye verdiği tahribat sadece ağaç ile mi sınırlı? Tabii ki hayır! Bir araştırmaya göre, Amerika Birleşik Devletlerinde hava kirliliğinin yüzde yirmisini kağıt fabrikaları oluşturuyor. Bununla birlikte havayla sınırlı kalmayıp su kirliliğine de büyük ölçüde neden oluyor. Zira kağıt, yapısı gereğince bol suya ihtiyaç duyar.
Modern tesislerde bile 1 ton kağıt üretebilmek için yaklaşık 50 ton su kirletilmektedir.
Artık karar sizin? E-kitap teknolojisi yokken elbette kitaplar ağaçlardan daha önemli idi. Zira, entelektüel hale gelen her birey doğayı korumak için fazladan çaba harcayabilecek bilince kavuşmuş olacaktı.
Ya şimdi? Tamamen zararsız bir teknoloji varken, hala zararlı nostaljik alışkanlıklarınıza devam mı etmek istiyorsunuz? Siz bilirsiniz…