Menu

Arama Yapın

MARKA VE PATENT VEKİLLİĞİ SINAVINA HAZIRLIK EĞİTİMLERİNİ İNCELE!

Menu

Bu kitap, e-kitap formatında olduğu için 6,03 ağaç kesilmekten kurtarılmıştır.

E-Kitaplar

Koruma Tedbirleri Nedeni ile Tazminat

  • Yayınevi: Aristo Yayınevi
  • Yazar: Mert Asker YÜKSEKTEPE
  • Sayfa Sayısı: 832
  • Yayın Tarihi: 01.10.2018
  • Baskı: 1
  • Tür: E-kitap
  • Basılı Olsaydı Fiyatı: 280,00
280,00 TL
112,00 TL

Bu kitap 2146 kez incelendi; 83 adet satıldı.

Kategoriler: Bütün Hukuk Kitapları, Ceza Hukuku, Ceza Muhakemesi Hukuku

Ceza Muhakemesinde maddi gerçeğe ulaşmak ve muhakeme sonucunda verilecek kararın uygulanmasını sağlamak için önceden, olay anındaki durumu, olayın gerçekleştiği andaki haliyle muhafaza edip hüküm zamanına kadar aynen yaşatabilmek ve hükmü yerine getirebilmek için bazı tedbirlere başvurmak zorunlu kılabileceğinden, muhakeme sonucunda, somut olaya uygun ve yerine getirilebilir bir hüküm için zorunu olan ve muhakemeyi gecikmeye tahammülü olmayan tehlikelerden koruyan tedbirler (Koruma Tedbirleri) ile haksız yakalama ve tutuklamadan doğan zararların giderilmesi şartları, aynı zamanda, eşyasına veya diğer malvarlığı değerlerine, koşulları oluşmadığı halde el konulan veya korunması için gerekli tedbirler alınmayan ya da eşyası veya diğer malvarlığı değerleri amaç dışı kullanılan veya zamanında geri verilmeyenlerin tazminat talep edebilmesi imkanı veren 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 4. kısım 7.Bölümünde "Koruma Tedbirleri Nedeniyle Tazminat" ile ilgili hazırladığımız bu eseri uygulamada karşımıza çıkan sorunların aşılmasına yardımcı olacağı düşüncesi ile sizlerin beğenisine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu eserde ağırlıklı olarak, Koruma Tedbirleri Nedeniyle Tazminat ilgili verilen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile Anayasa Mahkemesi ile ilk dereceli mahkeme kararlarının yerindelik denetimini yapan Yargıtay 12.Ceza Dairesi'nin ve az da olsa Yargıtay Ceza Genel Kurulu ile Bölge Adliye Mahkemelerinin ilgili Ceza Dairelerinin ilamlarına yer verilerek konu açıklanmak sureti ile uygulamada en çok karşımıza çıkan spesifik sorunlara çözüm bulunmaya çalışılmıştır. Dört bölümden oluşturulan eserin birinci bölümünde kavram olarak koruma tedbirleri, bu tedbirlere başvurma şartları, yakalama, gözaltı, adli kontrol, arama ve elkoyma, bilgisayarlarda, bilgisayar programlarında ve kütüklerinde arama, kopyalama ve elkoyma, telekomünikasyon yoluyla yapılan iletişimin denetlenmesi, gizli soruşturmacı, şirket yönetimi için kayyum tayini tedbirleri açıklanmış, ikinci bölümde Kanunlarda belirtilen koşullar oluşmadan yakalama, tutuklama veya tutukluluğunun devamına karar vermek, kanunda belirtilen koşullar oluşmadan tutuklamaya veya tutukluluğunun devamına karar vermek, kanuni göz altı süresinde hakim önüne çıkarmamak, tutuklamada kanunî hakları hatırlatmamak veya hakları hatırlatıldığı halde yararlandırılma isteğini yerine getirilmemek, kanuna uygun olarak tutuklandığı hâlde makul sürede yargılama mercii huzuruna çıkarmamak ve bu süre içinde hakkında hüküm vermemek, daha önce kanuna uygun olarak yakalanan ve tutuklanan kişi hakkında kovuşturmaya yer olmadığına veya beraatine karar vermek, gözaltı ve tutukluluk süresinin, hükümlülük süresinden fazla olması, yakalama veya tutuklama nedenleri ve suçlamalar hakkında, yakalanan ve tutuklanan kişiye yazıyla veya bunun hemen olanaklı bulunmadığı hâllerde sözle açıklama yapmamak, yakalama veya tutuklanmanın, yakalanan ve tutuklanan kişilerin yakınlarına bildirmemek, arama kararını, ölçüsüz bir şekilde gerçekleştirmek, arama kararını, ölçüsüz bir şekilde gerçekleştirmek şeklindeki koruma tedbirlerine aykırılık nedeni ile tazminata neden olan fiiller, üçüncü bölümde tazminat istemenin koşulları, tazminat isteminde usul ve ilgililere rücu ve dördüncü bölümde ise, tazminatın kapsamı, çeşitleri, isteyemeyecek kişiler, geri alınması ve rücu kavramları açıklanmaya çalışılmıştır.

Mert Asker YÜKSEKTEPE

  • Eğitim Sayısı 0
  • E-Kitap Sayısı 20
  • Eğitim Alan Kişi Sayısı 0
  • E-Kitap Alan Kişi Sayısı 0

Eğitmen Hakkında

Savcı

Sosyal Medya


FORMÜL:

 

Kitabın Sayfa Sayısı / 2 x 1000 / 69000 = 1000 adet basılan bir kitap için kesilen ağaç sayısı

 

 

Kağıt yapımında, genellikle iğne yapraklı ağaçlardan Ladin ve Çam ağaçları kullanılmaktadır. Çoğunluk çam ağacına aittir.

 

Dünya çapında her gün 80.000 ila 160.000 ağaç kesilmekte ve kağıt endüstrisinde kullanılmaktadır. Ormanlar yok edilmekte, küresel ölçekte iklim değişikliğine sebep olmaktadır.

 

Bir çam ağacının boyunu ortalama 18 m, yarıçapı da 15 cm eder. Bu durumda bir çam ağacı 1,2717 metreküptür. 0.0083 metreküp odun yaklaşık 4,5 kg gelir. Bu durumda 1,2717 metreküp odun yani bir ağaç 690 kg gelecektir.

 

Bir ağaçtan elde edilen kağıt, ağacın ağırlığının yarısı kadar etmektedir.

 

O halde, ortalama bir çam ağacı 690 kg ettiğine göre, elde edilecek kağıt 345 kg olacaktır.

 

Bir A4 beyaz kağıdın ağırlığı 5 gr etmektedir. Demek ki, bir ağaçtan 345000/5 = 69000 adet A4 yaprağı elde edilmektedir.

 

Günümüzde özellikle dijital kitap baskılarında, kitabın boyutu ne olursa olsun A4 boyutunda kağıt harcanmakta olup, kesime giren kısımları atılmaktadır.

 

Buraya kadar elde edilen verilerle şöyle bir formül çıkartılabilmektedir:

 

Kitabın sayfa sayısı / 2 = kitapta kullanılan kağıt yaprağı.

 

Her kitabın asgari 1000 adet basıldığı (ki ortalama çok daha yüksek çıkacaktır)

 

FORMÜL:

 

Kitabın Sayfa Sayısı / 2 x 1000 / 69000 = 1000 adet basılan bir kitap için kesilen ağaç sayısı

 

E-kitaplar geleceğimizi kurtaracak. Gelin e-kitapları daha çok sevelim, doğaya bir nebze olsun nefes verelim.

 

Peki basılı kitapların çevreye verdiği tahribat sadece ağaç ile mi sınırlı? Tabii ki hayır! Bir araştırmaya göre, Amerika Birleşik Devletlerinde hava kirliliğinin yüzde yirmisini kağıt fabrikaları oluşturuyor. Bununla birlikte havayla sınırlı kalmayıp su kirliliğine de büyük ölçüde neden oluyor. Zira kağıt, yapısı gereğince bol suya ihtiyaç duyar.

 

Modern tesislerde bile 1 ton kağıt üretebilmek için yaklaşık 50 ton su kirletilmektedir.

 

Artık karar sizin? E-kitap teknolojisi yokken elbette kitaplar ağaçlardan daha önemli idi. Zira, entelektüel hale gelen her birey doğayı korumak için fazladan çaba harcayabilecek bilince kavuşmuş olacaktı.

 

Ya şimdi? Tamamen zararsız bir teknoloji varken, hala zararlı nostaljik alışkanlıklarınıza devam mı etmek istiyorsunuz? Siz bilirsiniz…