Menu

Arama Yapın

MARKA VE PATENT VEKİLLİĞİ SINAVINA HAZIRLIK EĞİTİMLERİNİ İNCELE!

Menu

Bu kitap, e-kitap formatında olduğu için 1,49 ağaç kesilmekten kurtarılmıştır.

E-Kitaplar

Hasta İle Hekim Arasındaki İlişkinin Hukuki Niteliği ve Hekimin Hukuki Sorumluluğu

  • Yayınevi: Aristo Yayınevi
  • Yazar: Av. Ragıp ŞENGÜL
  • Sayfa Sayısı: 205
  • Yayın Tarihi: 01.03.2020
  • Baskı: 1
  • Tür: E-kitap
  • Basılı Olsaydı Fiyatı: 110,00
110,00 TL
44,00 TL

Bu kitap 2026 kez incelendi; 250 adet satıldı.

Kategoriler: Bütün Hukuk Kitapları, Sağlık ve Tıp Hukuku, Tüketici Hukuku

Hasta ile hekim arasındaki ilişkinin esası, tıp bilimi kapsamında yer alır. Ancak bu ilişkinin hukuki yönü, günümüzde çok daha yüksek önem kazanmıştır. Geçmişte hasta ile hekim arasındaki ilişkinin hukuki niteliği ve sonuçları, uygulamada daha nadir karşımıza çıkan bir halde iken, günümüzde gerek tıp biliminde yaşanan gelişmeler, gerekse bireylerin bilgiye erişiminin daha kolay bir hal alması, meselenin tıbbi yönünün yanı sıra, hukuki olarak da dikkate alınmasının önemini artırmıştır. Bu nedenle artık hukuki yönü ve sonuçları göz önünde bulundurulmaksızın bir tıbbi müdahaleden söz edebilmek mümkün değildir. Meselenin hukuki yönü, hekimler ve sağlık personeli tarafından da dikkate alınmaktadır. Hasta ile hekim arasındaki ilişki hukuken sözleşme ilişkisi olarak nitelendirilebileceği gibi, bir sözleşmeye dayalı olmaksızın mevcut olduğu da kabul görebilir. Hukuki nitelendirmeye göre, sorumluluk esaslarının belirlenmesi ve varılan sonuçlar da değişiklik gösterecektir. Günümüzde hekimin mesleki sorumluluğuna yönelik idari, cezai ve hukuki yönlerden yapılan başvuru sayısındaki artış oldukça dikkat çekici olup, bu durumun gün geçtikçe niceliğini ve önemini artırdığı görülür. Hekimin mesleki faaliyeti nedeniyle ortaya çıkması muhtemel tüm başvuru yolları bakımından bu çalışmanın gerçekleştirilmesi durumunda, kapsam oldukça genişleyecek idi. Bu nedenle çalışmada yalnızca hukuki sorumluluğa yönelik inceleme yapılması hedeflenmiş olup idari, cezai ya da disiplinsel sorumluluk yönünden bir değerlendirmeye mümkün olduğunca yer verilmemiştir.

Av. Ragıp ŞENGÜL

  • Eğitim Sayısı 0
  • E-Kitap Sayısı 1
  • Eğitim Alan Kişi Sayısı 0
  • E-Kitap Alan Kişi Sayısı 0

Eğitmen Hakkında

Av. Ragıp ŞENGÜL , 2014 yılı Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Aynı zamanda 2019 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Yüksek Lisans Programından mezun olmuştur. 51054 baro sicil numarası ile İstanbul Barosu’ na kayıtlıdır. Av. Ragıp ŞENGÜL 2015 yılından beri yerli yabancı tüzel ve gerçek kişilere avukatlık ve hukuki danışmanlık yapmaktadır.

Sosyal Medya


Av. Ragıp ŞENGÜL , 2014 yılı Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Aynı zamanda 2019 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Yüksek Lisans Programından mezun olmuştur. 51054 baro sicil numarası ile İstanbul Barosu’ na kayıtlıdır. Av. Ragıp ŞENGÜL 2015 yılından beri yerli yabancı tüzel ve gerçek kişilere avukatlık ve hukuki danışmanlık yapmaktadır.


FORMÜL:

 

Kitabın Sayfa Sayısı / 2 x 1000 / 69000 = 1000 adet basılan bir kitap için kesilen ağaç sayısı

 

 

Kağıt yapımında, genellikle iğne yapraklı ağaçlardan Ladin ve Çam ağaçları kullanılmaktadır. Çoğunluk çam ağacına aittir.

 

Dünya çapında her gün 80.000 ila 160.000 ağaç kesilmekte ve kağıt endüstrisinde kullanılmaktadır. Ormanlar yok edilmekte, küresel ölçekte iklim değişikliğine sebep olmaktadır.

 

Bir çam ağacının boyunu ortalama 18 m, yarıçapı da 15 cm eder. Bu durumda bir çam ağacı 1,2717 metreküptür. 0.0083 metreküp odun yaklaşık 4,5 kg gelir. Bu durumda 1,2717 metreküp odun yani bir ağaç 690 kg gelecektir.

 

Bir ağaçtan elde edilen kağıt, ağacın ağırlığının yarısı kadar etmektedir.

 

O halde, ortalama bir çam ağacı 690 kg ettiğine göre, elde edilecek kağıt 345 kg olacaktır.

 

Bir A4 beyaz kağıdın ağırlığı 5 gr etmektedir. Demek ki, bir ağaçtan 345000/5 = 69000 adet A4 yaprağı elde edilmektedir.

 

Günümüzde özellikle dijital kitap baskılarında, kitabın boyutu ne olursa olsun A4 boyutunda kağıt harcanmakta olup, kesime giren kısımları atılmaktadır.

 

Buraya kadar elde edilen verilerle şöyle bir formül çıkartılabilmektedir:

 

Kitabın sayfa sayısı / 2 = kitapta kullanılan kağıt yaprağı.

 

Her kitabın asgari 1000 adet basıldığı (ki ortalama çok daha yüksek çıkacaktır)

 

FORMÜL:

 

Kitabın Sayfa Sayısı / 2 x 1000 / 69000 = 1000 adet basılan bir kitap için kesilen ağaç sayısı

 

E-kitaplar geleceğimizi kurtaracak. Gelin e-kitapları daha çok sevelim, doğaya bir nebze olsun nefes verelim.

 

Peki basılı kitapların çevreye verdiği tahribat sadece ağaç ile mi sınırlı? Tabii ki hayır! Bir araştırmaya göre, Amerika Birleşik Devletlerinde hava kirliliğinin yüzde yirmisini kağıt fabrikaları oluşturuyor. Bununla birlikte havayla sınırlı kalmayıp su kirliliğine de büyük ölçüde neden oluyor. Zira kağıt, yapısı gereğince bol suya ihtiyaç duyar.

 

Modern tesislerde bile 1 ton kağıt üretebilmek için yaklaşık 50 ton su kirletilmektedir.

 

Artık karar sizin? E-kitap teknolojisi yokken elbette kitaplar ağaçlardan daha önemli idi. Zira, entelektüel hale gelen her birey doğayı korumak için fazladan çaba harcayabilecek bilince kavuşmuş olacaktı.

 

Ya şimdi? Tamamen zararsız bir teknoloji varken, hala zararlı nostaljik alışkanlıklarınıza devam mı etmek istiyorsunuz? Siz bilirsiniz…