E-Kitaplar
Tozlu Dosyalardan Tebessümler
- Yayınevi: Aristo Yayınevi
- Yazar: Aysel ÇAKIR
- Sayfa Sayısı: 44
- Yayın Tarihi: 17.09.2020
- Baskı: 1
- Tür: E-kitap
- Basılı Olsaydı Fiyatı: 40,00
Bu kitap 3819 kez incelendi; 338 adet satıldı.
Kategoriler: Bütün Hukuk Kitapları, Genel Kültür
Duruşmalarda yaşanan gerçek olaylardan kesitler sunan bu kitapta; cinsellik, kaba dil ve argo sözler bulunmaktadır. Lütfen çocuklara okutmayınız ve çocukların erişebileceği yerlerde bulundurmayınız.
ÖNSÖZ
Mecelleye göre hâkimin vasıfları: Hakim, fehim, müstakim, emin, mekin ve metin olmalıdır.
Hâkim: Alim, bilgin, haklı ve haksızı ayıran
Fehim: Akıllı, anlayışlı
Müstakim: Doğru, dürüst
Emin: Güvenilir, itimat edilen
Mekin: Vakarlı, temkinli, sabırlı
Metin: Sağlam, metanet sahibi
Anadolu'nun çeşitli ilçelerinde çalıştıktan sonra 2004 yılından itibaren İstanbul' da Bakırköy Adliyesinde ceza hâkimi olarak çalışırken duruşmalara ve dosyalarda karşılaştığımız mizah niteliğindeki beyan, savunma ve dilekçeleri ayrıca meslektaşlarımızın anlattığı komik anıları derleyerek kitap haline getirdik.
Pandeminin yaşandığı bu sıkıntılı süreçte söz konusu kitabın tüm okuyucuların yüzünde tebessüm izleri bırakacağına inanıyorum.
Kitabı kısa sayılabilecek bir sürede basımını ve yayımını gerçekleştiren Aristo Yayınevinin yönetici ve çalışanları ile emeği geçenlere teşekkürlerimi sunarım.
Saygılarımla....
Bazen en büyük iyiliktir tebessüm etmek.
Hem seni hem de tebessüm ettiğini hayata bağlar.
Hâkim Aysel Çakır
Aysel ÇAKIR
- Eğitim Sayısı 0
- E-Kitap Sayısı 1
- Eğitim Alan Kişi Sayısı 0
- E-Kitap Alan Kişi Sayısı 0
Eğitmen Hakkında
1967 yılında Tunceli İli Mazgirt ilçesinde doğdum. İlkokul 1. Sınıfı Anıtçınar Köyü İlkokulunda okudum. İlkokul 2. Sınıftan başlayarak ve ortaokulu Elazığ'da tamamladım. Nevşehir Sağlık Meslek Lisesini bitirdim. Hemşire olarak ilk görev yerim olan Bolu ili Akçakoca İlçesi Beyören Sağlık Ocağında toplum sağlığı hemşiresi olarak çalışmaya başladım. İstanbul Hukuk Fakültesini 1987 yılında kazanınca eğitim mazeretim de göz önüne alınarak İstanbul'a atamam yapıldı. 1991 yılında fakülteden mezun oldum. Özel hukuk alanında yüksek lisansa başladım. Ancak hakimlik sınavını kazanınca bazı ailevi nedenlerden dolayı yüksek lisansa devam edemedim. 1995 yılında Giresun ili Keşap İlçesinde Cumhuriyet Savcısı olarak göreve başladım. Sırasıyla Van- Başkale, Hatay -Erzin, Kastamonu-Taşköprü ilçelerinde Sulh Ceza Mahkemesi, Kadastro Mahkemesi Asliye Hukuk Mahkemesi hâkimi olarak görev yaptım. 2004 yılından 2020 yılına kadar Bakırköy Adliyesinde Ceza Hâkimi (Çocuk mahkemesi, Sulh Ceza Mahkemesi ve Asliye Ceza Mahkemesi) olarak görev yaptım. 2020 yaz kararnamesi ile görevlendirildiğim İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesi’nde hâkim olarak çalışmaktayım. Evli, 2 Çocuk annesiyim.
FORMÜL:
Kitabın Sayfa Sayısı / 2 x 1000 / 69000 = 1000 adet basılan bir kitap için kesilen ağaç sayısı
Kağıt yapımında, genellikle iğne yapraklı ağaçlardan Ladin ve Çam ağaçları kullanılmaktadır. Çoğunluk çam ağacına aittir.
Dünya çapında her gün 80.000 ila 160.000 ağaç kesilmekte ve kağıt endüstrisinde kullanılmaktadır. Ormanlar yok edilmekte, küresel ölçekte iklim değişikliğine sebep olmaktadır.
Bir çam ağacının boyunu ortalama 18 m, yarıçapı da 15 cm eder. Bu durumda bir çam ağacı 1,2717 metreküptür. 0.0083 metreküp odun yaklaşık 4,5 kg gelir. Bu durumda 1,2717 metreküp odun yani bir ağaç 690 kg gelecektir.
Bir ağaçtan elde edilen kağıt, ağacın ağırlığının yarısı kadar etmektedir.
O halde, ortalama bir çam ağacı 690 kg ettiğine göre, elde edilecek kağıt 345 kg olacaktır.
Bir A4 beyaz kağıdın ağırlığı 5 gr etmektedir. Demek ki, bir ağaçtan 345000/5 = 69000 adet A4 yaprağı elde edilmektedir.
Günümüzde özellikle dijital kitap baskılarında, kitabın boyutu ne olursa olsun A4 boyutunda kağıt harcanmakta olup, kesime giren kısımları atılmaktadır.
Buraya kadar elde edilen verilerle şöyle bir formül çıkartılabilmektedir:
Kitabın sayfa sayısı / 2 = kitapta kullanılan kağıt yaprağı.
Her kitabın asgari 1000 adet basıldığı (ki ortalama çok daha yüksek çıkacaktır)
FORMÜL:
Kitabın Sayfa Sayısı / 2 x 1000 / 69000 = 1000 adet basılan bir kitap için kesilen ağaç sayısı
E-kitaplar geleceğimizi kurtaracak. Gelin e-kitapları daha çok sevelim, doğaya bir nebze olsun nefes verelim.
Peki basılı kitapların çevreye verdiği tahribat sadece ağaç ile mi sınırlı? Tabii ki hayır! Bir araştırmaya göre, Amerika Birleşik Devletlerinde hava kirliliğinin yüzde yirmisini kağıt fabrikaları oluşturuyor. Bununla birlikte havayla sınırlı kalmayıp su kirliliğine de büyük ölçüde neden oluyor. Zira kağıt, yapısı gereğince bol suya ihtiyaç duyar.
Modern tesislerde bile 1 ton kağıt üretebilmek için yaklaşık 50 ton su kirletilmektedir.
Artık karar sizin? E-kitap teknolojisi yokken elbette kitaplar ağaçlardan daha önemli idi. Zira, entelektüel hale gelen her birey doğayı korumak için fazladan çaba harcayabilecek bilince kavuşmuş olacaktı.
Ya şimdi? Tamamen zararsız bir teknoloji varken, hala zararlı nostaljik alışkanlıklarınıza devam mı etmek istiyorsunuz? Siz bilirsiniz…