İçeriğe geç
Yürürlükte Cumhurbaşkanı Kararı 1. hâli

Döviz Kazandırıcı Hizmet Sektörleri Markalaşma Destekleri Hakkında Karar

Karar sayısı
2564
Karar tarihi
—
Resmî Gazete
20.05.2020 / 31132
Son değişiklik
21.04.2022
Madde sayısı
37

Geçici Madde 8 geçmişi

Metin 0 kez değişmiş, toplam 1 değişiklik kaydı var.

Bugünkü metni

GEÇİCİ MADDE 8- (Ek:RG-21/4/2022-31816-CK-5468/21 md.)

(1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla 14 üncü madde çerçevesinde Marka Destek Programı kapsamında bulunan ve yararlanıcılar tarafından satın alınmış olan yabancı markalar; 17 nci maddenin ikinci fıkrasında belirtilen süre ve koşullarda desteklenir. Söz konusu yararlanıcılar tarafından 18 inci madde kapsamında yapılan başvurular değerlendirmeye alınmaz.

(2) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla 15 inci madde çerçevesinde TURQUALITY® Destek Programı kapsamında bulunan ve yararlanıcılar tarafından satın alınmış olan yabancı markalar; Bakanlıkça onaylanmış bulunan mevcut hedef pazarları bakımından 17 nci maddenin üçüncü fıkrasının (a) bendinde; kurumsal alt yapı oluşturmaya yönelik danışmanlık destekleri ile istihdam, uluslararası kuruluşlara üyelik ve ürün yerleştirme destekleri bakımından ise 17 nci maddenin üçüncü fıkrasının (b) bendinde belirtilen süre ve koşullarda desteklenir. Söz konusu markalar için yeni hedef pazar onay işlemi yapılmaz.

17 nci maddenin üçüncü fıkrasının (a) ve (b) bentlerinde belirtilen süreleri dolduran yararlanıcılar destek programı kapsamından çıkarılır.

Metni elimizde olmayan 1 değişiklik kaydı

Bu kayıtlar metin içindeki değişiklik notlarından derlendi. Karşılaştırılacak hâl elimizde yok: belgenin konsolide metninin en eski kopyası 21 Nisan 2022 tarihli, bundan öncesi için metnin o günkü hâli hiçbir arşivde bulunmuyor.

  • Eklendi Geçici Madde 8 5468 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, md. 21