İçeriğe geç
Yürürlükte Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi 27. hâli

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi

Kararname numarası
1
Resmî Gazete
10.07.2018 / 30474
Son değişiklik
20.06.2026
Madde sayısı
603

Madde 194 geçmişi

Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı

Metin 2 kez değişmiş, toplam 2 değişiklik kaydı var. Ayrıca 2 geçişte hüküm aynı kalıp yalnızca yazım değişmiş (satır sonu, şapkalı harf, büyük/küçük harf, dipnot işareti ya da sızmış bölüm başlığı); bunlar listeye alınmadı.

Bugünkü metni

MADDE 194 - (1) (Değişik cümle:RG-10/1/2019-30651-CK-27/44 md.) Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, Bakanın emri veya onayı üzerine Bakan adına aşağıdaki görevleri yapar:[98]

a) Bakanlık merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatı ile bağlı kuruluşların, federasyonların ve bunların denetimi altındaki kurum ve kuruluşların personeline rehberlik etmek,

b) Bakanlık merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatı ile bağlı kuruluşların, federasyonların ve bunların denetimi altındaki kurum ve kuruluşların faaliyet, işlem ve personeli ile ilgili usulsüzlükleri önleyici, eğitici ve rehberlik yaklaşımını ön plana çıkaran bir anlayışla denetim, araştırma, inceleme ve soruşturmalar yapmak,

c) Bakanlığın görev, hizmet ve amaçlarını daha iyi gerçekleştirmesi ile mevzuata, stratejik plan ve programlara uygun çalışmasını temin etmeye yönelik olarak uygulamada görülen aksaklıklar hakkında önerileri rapor hâlinde sunmak,

ç) Bakanlık merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatı ile gerektiğinde bağlı kuruluşların, federasyonların ve bunların denetimi altındaki kurum ve kuruluşların performans denetimini yapmak,

d) (Ek:RG-20/6/2026-33286-CK-198/7 md.) Taşra teşkilatındaki denetim birimlerinin faaliyetlerinin koordinasyonu ile denetim hizmetlerinin bütünlüğünü sağlamak,

e) Bakan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.

(2) Başkanlığın görev merkezi Ankara’dır. İhtiyaç halinde Ankara dışında da çalışma merkezleri kurulabilir.

Metnin değiştiği tarihler

  1. 20 Haziran 2026

    • Eklendi Madde 194 198 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, md. 7
    15 Ocak 2026 tarihli hâli
    MADDE 194 - (1) (Değişik cümle:RG-10/1/2019-30651-CK-27/44 md.) Rehberlik ve Denetim Başkanlığı, Bakanın emri veya onayı üzerine aşağıdaki görevleri yapar: a) Bakanlık merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatı ile bağlı kuruluşların, federasyonların ve bunların denetimi altındaki kurum ve kuruluşların personeline rehberlik etmek, b) Bakanlık merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatı ile bağlı kuruluşların, federasyonların ve bunların denetimi altındaki kurum ve kuruluşların faaliyet, işlem ve personeli ile ilgili usulsüzlükleri önleyici, eğitici ve rehberlik yaklaşımını ön plana çıkaran bir anlayışla denetim, araştırma, inceleme ve soruşturmalar yapmak, c) Bakanlığın görev, hizmet ve amaçlarını daha iyi gerçekleştirmesi ile mevzuata, stratejik plan ve programlara uygun çalışmasını temin etmeye yönelik olarak uygulamada görülen aksaklıklar hakkında önerileri rapor hâlinde sunmak, ç) Bakanlık merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatı ile gerektiğinde bağlı kuruluşların, federasyonların ve bunların denetimi altındaki kurum ve kuruluşların performans denetimini yapmak, d) Bakan tarafından verilen diğer görevleri yapmak. (2) Başkanlığın görev merkezi Ankara’dır. İhtiyaç halinde Ankara dışında da çalışma merkezleri kurulabilir.
    20 Haziran 2026 tarihli hâli
    MADDE 194 - (1) (Değişik cümle:RG-10/1/2019-30651-CK-27/44 md.) Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, Bakanın emri veya onayı üzerine Bakan adına aşağıdaki görevleri yapar: a) Bakanlık merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatı ile bağlı kuruluşların, federasyonların ve bunların denetimi altındaki kurum ve kuruluşların personeline rehberlik etmek, b) Bakanlık merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatı ile bağlı kuruluşların, federasyonların ve bunların denetimi altındaki kurum ve kuruluşların faaliyet, işlem ve personeli ile ilgili usulsüzlükleri önleyici, eğitici ve rehberlik yaklaşımını ön plana çıkaran bir anlayışla denetim, araştırma, inceleme ve soruşturmalar yapmak, c) Bakanlığın görev, hizmet ve amaçlarını daha iyi gerçekleştirmesi ile mevzuata, stratejik plan ve programlara uygun çalışmasını temin etmeye yönelik olarak uygulamada görülen aksaklıklar hakkında önerileri rapor hâlinde sunmak, ç) Bakanlık merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatı ile gerektiğinde bağlı kuruluşların, federasyonların ve bunların denetimi altındaki kurum ve kuruluşların performans denetimini yapmak, d) (Ek:RG-20/6/2026-33286-CK-198/7 md.) Taşra teşkilatındaki denetim birimlerinin faaliyetlerinin koordinasyonu ile denetim hizmetlerinin bütünlüğünü sağlamak, e) Bakan tarafından verilen diğer görevleri yapmak. (2) Başkanlığın görev merkezi Ankara’dır. İhtiyaç halinde Ankara dışında da çalışma merkezleri kurulabilir.
  2. 13 Eylül 2019

    Bu tarihe bağlanmış bir değişiklik kaydı bulunamadı; fark doğrudan iki hâlin metninden çıkarıldı.

    4 Ağustos 2018 tarihli hâli
    MADDE 194 - (1) Rehberlik ve Denetim Başkanlığının görev ve yetkileri şunlardır: a) Bakanlık merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatı ile bağlı kuruluşların, federasyonların ve bunların denetimi altındaki kurum ve kuruluşların personeline rehberlik etmek, b) Bakanlık merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatı ile bağlı kuruluşların, federasyonların ve bunların denetimi altındaki kurum ve kuruluşların faaliyet, işlem ve personeli ile ilgili usulsüzlük- leri önleyici, eğitici ve rehberlik yaklaşımını ön plana çıkaran bir anlayışla denetim, araştırma, inceleme ve soruşturmalar yapmak, c) Bakanlığın görev, hizmet ve amaçlarını daha iyi gerçekleştirmesi ile mevzuata, stratejik plan ve programlara uygun çalışmasını temin etmeye yönelik olarak uygulamada görülen aksak- lıklar hakkında önerileri rapor hâlinde sunmak, ç) Bakanlık merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatı ile gerektiğinde bağlı kuruluşların, federas- yonların ve bunların denetimi altındaki kurum ve kuruluşların performans denetimini yapmak, d) Bakan tarafından verilen diğer görevleri yapmak. (2) Başkanlığın görev merkezi Ankara’dır. İhtiyaç halinde Ankara dışında da çalışma merkezleri kurulabilir.
    13 Eylül 2019 tarihli hâli
    MADDE 194 - (1) (Değişik cümle:RG-10/1/2019-30651-CK-27/44 md.) Rehberlik ve Denetim Başkanlığı, Bakanın emri veya onayı üzerine aşağıdaki görevleri yapar: a) Bakanlık merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatı ile bağlı kuruluşların, federasyonların ve bunların denetimi altındaki kurum ve kuruluşların personeline rehberlik etmek, b) Bakanlık merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatı ile bağlı kuruluşların, federasyonların ve bunların denetimi altındaki kurum ve kuruluşların faaliyet, işlem ve personeli ile ilgili usulsüzlük- leri önleyici, eğitici ve rehberlik yaklaşımını ön plana çıkaran bir anlayışla denetim, araştırma, inceleme ve soruşturmalar yapmak, c) Bakanlığın görev, hizmet ve amaçlarını daha iyi gerçekleştirmesi ile mevzuata, stratejik plan ve programlara uygun çalışmasını temin etmeye yönelik olarak uygulamada görülen aksak- lıklar hakkında önerileri rapor hâlinde sunmak, ç) Bakanlık merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatı ile gerektiğinde bağlı kuruluşların, federas- yonların ve bunların denetimi altındaki kurum ve kuruluşların performans denetimini yapmak, d) Bakan tarafından verilen diğer görevleri yapmak. (2) Başkanlığın görev merkezi Ankara’dır. İhtiyaç halinde Ankara dışında da çalışma merkezleri kurulabilir.
Metni elimizde olmayan 1 değişiklik kaydı

Bu kayıtlar metin içindeki değişiklik notlarından derlendi. Karşılaştırılacak hâl elimizde yok: belgenin konsolide metninin en eski kopyası 4 Ağustos 2018 tarihli, bundan öncesi için metnin o günkü hâli hiçbir arşivde bulunmuyor.

  • Değiştirildi Madde 194 (cümle) 27 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, md. 44