İçeriğe geç
Yürürlükte Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi 14. hâli

Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi

Kararname numarası
4
Resmî Gazete
15.07.2018 / 30479
Son değişiklik
29.10.2026
Madde sayısı
855

Madde 198 geçmişi

Yatırım destek ofislerinin görev ve yetkileri

Metin 1 kez değişmiş, toplam 6 değişiklik kaydı var.

Bugünkü metni

MADDE 198 – (1) Yatırım destek ofislerinin görev ve yetkileri şunlardır:[79]

a) Bölge illerinde, özel kesimdeki yatırımcıların kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve yetki alanına giren izin ve ruhsat işlemleri ile diğer idarî iş ve işlemlerini ilgili mevzuatta belirtilen süre içerisinde, ilgili mevzuatta bir süre belirtilmemişse öncelikle ve ivedilikle sonuçlandırmak üzere yönetim kurulu adına tek elden takip ve koordine etmek (…).[80]

b) (Değişik:RG-14/7/2021-31541-C.K-80/9 md.) Desteklere ilişkin olarak yatırımcıları bilgilendirmek, yönlendirmek ve ilgili mevzuatta belirtilen iş ve işlemleri yapmak.

c) (Değişik:RG-14/7/2021-31541-C.K-80/9 md.) Bölge kalkınma idaresi başkanlıklarınca desteklenen ve izlenmesi talep edilen projeler başta olmak üzere ildeki önemli proje ve yatırımları izlemek, bunlarla ilgili sorunlar ve alınması gereken tedbirler konusunda ilgili kurum ve kuruluşlara öneriler sunmak.

ç) (Ek:RG-14/7/2021-31541-C.K-80/9 md.) İlin gelişme potansiyeli ve yatırım fırsatları ile ilgili olarak tarafları bir araya getirmek ve işbirliği tesis etmek.

d) (Ek:RG-14/7/2021-31541-C.K-80/9 md.) Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda iş ve yatırım ortamının geliştirilmesine yönelik olarak doğrudan veya ilgili ulusal veya uluslararası kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yapmak.

e) Bu Bölümün uygulanmasına ilişkin yapılan düzenlemelerde belirtilen işlemleri yapmak.

f) İş ve işlemler konusunda valiliğe ve genel sekreterliğe bilgi vermek.

g) (Ek:RG-14/7/2021-31541-C.K-80/9 md.) Ajans faaliyetleri ile ilgili genel sekreter tarafından verilen diğer görevleri yürütmek.

Metnin değiştiği tarihler

  1. 14 Temmuz 2021

    • Değiştirildi Madde 198 80 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, md. 9
    • Değiştirildi Madde 198 80 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, md. 9
    • Eklendi Madde 198 80 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, md. 9
    • Eklendi Madde 198 80 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, md. 9
    • Eklendi Madde 198 80 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, md. 9
    • Yürürlükten kaldırıldı Madde 198 (fıkra) 80 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, md. 9

      14/7/2021 tarihli ve 31541 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 80 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 9 uncu maddesiyle bu fıkrada yer alan “, yatırımları izlemek” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

    21 Nisan 2021 tarihli hâli
    MADDE 198 – (1) Yatırım destek ofislerinin görev ve yetkileri şunlardır: a) Bölge illerinde, özel kesimdeki yatırımcıların kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve yetki alanına giren izin ve ruhsat işlemleri ile diğer idarî iş ve işlemlerini ilgili mevzuatta belirtilen süre içerisinde, ilgili mevzuatta bir süre belirtilmemişse öncelikle ve ivedilikle sonuçlandırmak üzere yönetim kurulu adına tek elden takip ve koordine etmek, yatırımları izlemek. b) İlgili mevzuattaki başvuru koşulları ve istenen belgeler doğrultusunda yatırımcıya bilgi vermek ve yol göstermek. c) Başvurular hakkında ön inceleme yapmak. ç) Bu Bölümün uygulanmasına ilişkin yapılan düzenlemelerde belirtilen işlemleri yapmak. d) İş ve işlemler konusunda valiliğe ve genel sekreterliğe bilgi vermek.
    14 Temmuz 2021 tarihli hâli
    MADDE 198 – (1) Yatırım destek ofislerinin görev ve yetkileri şunlardır: a) Bölge illerinde, özel kesimdeki yatırımcıların kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve yetki alanına giren izin ve ruhsat işlemleri ile diğer idarî iş ve işlemlerini ilgili mevzuatta belirtilen süre içerisinde, ilgili mevzuatta bir süre belirtilmemişse öncelikle ve ivedilikle sonuçlandırmak üzere yönetim kurulu adına tek elden takip ve koordine etmek (…). b) (Değişik:RG-14/7/2021-31541-C.K-80/9 md.) Desteklere ilişkin olarak yatırımcıları bilgilendirmek, yönlendirmek ve ilgili mevzuatta belirtilen iş ve işlemleri yapmak. c) (Değişik:RG-14/7/2021-31541-C.K-80/9 md.) Bölge kalkınma idaresi başkanlıklarınca desteklenen ve izlenmesi talep edilen projeler başta olmak üzere ildeki önemli proje ve yatırımları izlemek, bunlarla ilgili sorunlar ve alınması gereken tedbirler konusunda ilgili kurum ve kuruluşlara öneriler sunmak. ç) (Ek:RG-14/7/2021-31541-C.K-80/9 md.) İlin gelişme potansiyeli ve yatırım fırsatları ile ilgili olarak tarafları bir araya getirmek ve işbirliği tesis etmek. d) (Ek:RG-14/7/2021-31541-C.K-80/9 md.) Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda iş ve yatırım ortamının geliştirilmesine yönelik olarak doğrudan veya ilgili ulusal veya uluslararası kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yapmak. e) Bu Bölümün uygulanmasına ilişkin yapılan düzenlemelerde belirtilen işlemleri yapmak. f) İş ve işlemler konusunda valiliğe ve genel sekreterliğe bilgi vermek. g) (Ek:RG-14/7/2021-31541-C.K-80/9 md.) Ajans faaliyetleri ile ilgili genel sekreter tarafından verilen diğer görevleri yürütmek.