İçeriğe geç
Yürürlükte Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi 14. hâli

Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi

Kararname numarası
4
Resmî Gazete
15.07.2018 / 30479
Son değişiklik
29.10.2026
Madde sayısı
855

Madde 236 geçmişi

Bütçe

Metin 1 kez değişmiş, toplam 2 değişiklik kaydı var.

Bugünkü metni

MADDE 236 - (1) Başkanlık bütçesi aşağıdaki gelirlerden oluşur:

a) Bakanlık bütçesine konulacak ödenekler.[95]

b) Kamu iktisadi teşebbüsleri hakkında ilgili mevzuata tabi teşekkül, müessese ve bağlı ortaklıkların yıllık ve kurumlar vergisi matrahına esas kârlarının binde 1’i nispetinde ödeyecekleri aidatlar.

c) Sermayesinin yüzde 50’sinden fazlası kamu kurum ve kuruluşlarına ait bankaların kurumlar vergisine matrah olan yıllık kârlarının yüzde 2’si nispetinde ödeyecekleri aidatlar (4603 sayılı Kanuna tâbi bankalar hariç).

ç) Başkanlık tarafından verilecek hizmetler karşılığında alınacak ücretler.

d) Dış kaynaklardan sağlanan krediler.

e) Başkanlığa yapılacak bağış ve yardımlar ile Başkanlığın sahip olduğu mal ve haklardan kaynaklanan sair gelirler.

(2) (Mülga:RG-26/12/2019-30990-CK-55/3 md.)

Metnin değiştiği tarihler

  1. 18 Nisan 2020

    Bu tarihe bağlanmış bir değişiklik kaydı bulunamadı; fark doğrudan iki hâlin metninden çıkarıldı.

    4 Ağustos 2018 tarihli hâli
    MADDE 236 - (1) Başkanlık bütçesi aşağıdaki gelirlerden oluşur: a) Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekler. b) Kamu iktisadi teşebbüsleri hakkında ilgili mevzuata tabi teşekkül, müessese ve bağlı ortaklıkların yıllık ve kurumlar vergisi matrahına esas kârlarının binde 1’i nispetinde ödeyecekleri aidatlar. c) Sermayesinin yüzde 50’sinden fazlası kamu kurum ve kuruluşlarına ait bankaların kurumlar vergisine matrah olan yıllık kârlarının yüzde 2’si nispetinde ödeyecekleri aidatlar (4603 sayılı Kanuna tâbi bankalar hariç). ç) Başkanlık tarafından verilecek hizmetler karşılığında alınacak ücretler. d) Dış kaynaklardan sağlanan krediler. e) Başkanlığa yapılacak bağış ve yardımlar ile Başkanlığın sahip olduğu mal ve haklardan kaynaklanan sair gelirler. (2) Başkanlık bütçesinin gelir, gider ve muhasebesine ilişkin usul ve esaslar ilgili kurumların görüşü alınarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca çıkarılacak bir yönetmelikle düzenlenir.
    18 Nisan 2020 tarihli hâli
    MADDE 236 - (1) Başkanlık bütçesi aşağıdaki gelirlerden oluşur: a) Bakanlık bütçesine konulacak ödenekler. b) Kamu iktisadi teşebbüsleri hakkında ilgili mevzuata tabi teşekkül, müessese ve bağlı ortaklıkların yıllık ve kurumlar vergisi matrahına esas kârlarının binde 1’i nispetinde ödeyecekleri aidatlar. c) Sermayesinin yüzde 50’sinden fazlası kamu kurum ve kuruluşlarına ait bankaların kurumlar vergisine matrah olan yıllık kârlarının yüzde 2’si nispetinde ödeyecekleri aidatlar (4603 sayılı Kanuna tâbi bankalar hariç). ç) Başkanlık tarafından verilecek hizmetler karşılığında alınacak ücretler. d) Dış kaynaklardan sağlanan krediler. e) Başkanlığa yapılacak bağış ve yardımlar ile Başkanlığın sahip olduğu mal ve haklardan kaynaklanan sair gelirler. (2) (Mülga:RG-26/12/2019-30990-CK-55/3 md.)
Metni elimizde olmayan 2 değişiklik kaydı

Bu kayıtlar metin içindeki değişiklik notlarından derlendi. Karşılaştırılacak hâl elimizde yok: belgenin konsolide metninin en eski kopyası 4 Ağustos 2018 tarihli, bundan öncesi için metnin o günkü hâli hiçbir arşivde bulunmuyor.

  • Değiştirildi Madde 236 (bent) 58 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, md. 9
    Eski ifade
    Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
    Yeni ifade
    Bakanlık
  • Yürürlükten kaldırıldı Madde 236 55 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, md. 3