İçeriğe geç
Yürürlükte Temel kanun 4. hâli

Devlet Denetleme Kuruluna İlişkin Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun

Kanun numarası
2443
Kabul tarihi
01.04.1981
Resmî Gazete
03.04.1981 / 17299
Düstur
5. tertip, cilt 20
Son değişiklik
31.01.2025
Madde sayısı
6

Madde 5 geçmişi

Denetçilerin görev ve yetkileri:

Metin 2 kez değişmiş, toplam 1 değişiklik kaydı var.

Bugünkü metni

Madde 5- (Mülga: 2/7/2018-KHK-703/42 md.) (Başlığı ile Birlikte Yeniden Düzenleme:31/1/2025-7539/2 md.)

Denetçilerin görevleri şunlardır:

a) Denetim ve soruşturma grupları içinde görev onayları ve/veya grup çalışma programlarıyla verilen konularda denetim, inceleme, araştırma ve soruşturma yapmak.

b) Denetlemelerde görevlendirildikleri konularla ilgili olarak kurum ve kuruluşlar ve bankalar dahil diğer gerçek ve tüzel kişilerle yazışma yapmak, bilgi ve belge ile açıklamalarda bulunulmasını istemek.

c) Raporlar hazırlamak ve Kurul toplantılarında açıklamalarda bulunmak.

ç) Mevzuatla verilen görevleri yapmak.

d) Kurul Başkanı ve ilgili Kurul üyesinin verdiği işleri yapmak.

Kurul üyeleri ve denetçiler denetim görevi mucibince, denetim kapsamına dahil kurum ve kuruluşların teftiş, denetim veya bu maksatla kurulmuş birimlerinin görev, yetki ve sorumluluklarını haizdir.

Metnin değiştiği tarihler

  1. 31 Ocak 2025

    Bu tarihe bağlanmış bir değişiklik kaydı bulunamadı; fark doğrudan iki hâlin metninden çıkarıldı.

    20 Temmuz 2024 tarihli hâli
    Madde 5 – (Mülga: 2/7/2018-KHK-703/42 md.)
    31 Ocak 2025 tarihli hâli
    Madde 5- (Mülga: 2/7/2018-KHK-703/42 md.) (Başlığı ile Birlikte Yeniden Düzenleme:31/1/2025-7539/2 md.) Denetçilerin görevleri şunlardır: a) Denetim ve soruşturma grupları içinde görev onayları ve/veya grup çalışma programlarıyla verilen konularda denetim, inceleme, araştırma ve soruşturma yapmak. b) Denetlemelerde görevlendirildikleri konularla ilgili olarak kurum ve kuruluşlar ve bankalar dahil diğer gerçek ve tüzel kişilerle yazışma yapmak, bilgi ve belge ile açıklamalarda bulunulmasını istemek. c) Raporlar hazırlamak ve Kurul toplantılarında açıklamalarda bulunmak. ç) Mevzuatla verilen görevleri yapmak. d) Kurul Başkanı ve ilgili Kurul üyesinin verdiği işleri yapmak. Kurul üyeleri ve denetçiler denetim görevi mucibince, denetim kapsamına dahil kurum ve kuruluşların teftiş, denetim veya bu maksatla kurulmuş birimlerinin görev, yetki ve sorumluluklarını haizdir.
  2. 2 Temmuz 2018

    14 Ocak 1988 tarihli hâli
    Madde 5 – Kurul; inceleme, araştırma ve denetimini bir ya da birden çok üyesinin sorumluluğu altında yürütür. Gereken hallerde ve konunun niteliğine göre sözleşmeli ve geçici uzmanlardan yararlanır, inceleme, araştırma ve denetleme komisyonları kurar. Kurul üye sayısının çoğunluğu ile toplanır ve toplantıya katılanların çoğunluğu ile karar alır. Oyların eşitliği halinde Başkanın oyu yönünde karar alınmış sayılır. Çekimser oy kullanılmaz.
    2 Temmuz 2018 tarihli hâli
    Madde 5 – (Mülga: 2/7/2018-KHK-703/42 md.)