İçeriğe geç
Yürürlükte Temel kanun 12. hâli

Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu

Kanun numarası
5607
Kabul tarihi
21.03.2007
Resmî Gazete
31.03.2007 / 26479
Düstur
5. tertip, cilt 46
Son değişiklik
28.03.2023
Madde sayısı
41

Madde 15 geçmişi

Kaim değer

Metin 1 kez değişmiş, toplam 1 değişiklik kaydı var. Ayrıca 2 geçişte hüküm aynı kalıp yalnızca yazım değişmiş (satır sonu, şapkalı harf, büyük/küçük harf, dipnot işareti ya da sızmış bölüm başlığı); bunlar listeye alınmadı.

Bugünkü metni

MADDE 15 – (1) Bu Kanunda tanımlanan suçlar (…)[15] dolayısıyla müsadere (…) yaptırımının konusunu oluşturan eşyanın kaim değerinden, bu eşyanın gümrüklenmiş değeri anlaşılır.

Metnin değiştiği tarihler

  1. 13 Mayıs 2022

    Bu tarihe bağlanmış bir değişiklik kaydı bulunamadı; fark doğrudan iki hâlin metninden çıkarıldı.

    4 Kasım 2021 tarihli hâli
    MADDE 15 – (1) Bu Kanunda tanımlanan suçlar (…)(2) dolayısıyla müsadere (…)(2) yaptırımının konusunu oluşturan eşyanın kaim değerinden, bu eşyanın gümrüklenmiş değeri anlaşılır.(2) (1) 18/6/2009 tarihli ve 5911 sayılı Kanunun 71 inci maddesiyle; bu fıkrada yer alan “suçunun” ibaresi “fiilinin” şeklinde değiştirilmiş ve metne işlenmiştir. (2) 28/3/2013 tarihli ve 6455 sayılı Kanunun 57 nci maddesiyle, bu fıkrada yer alan “yaptırımlarının” ibaresi “yaptırımının” şeklinde değiştirilmiş ve fıkrada yer alan “ve kabahatler” ibaresi ile “veya mülkiyetin kamuya geçirilmesi” ibaresi madde metninden çıkarılmıştır.
    13 Mayıs 2022 tarihli hâli
    MADDE 15 – (1) Bu Kanunda tanımlanan suçlar (…) dolayısıyla müsadere (…)(12) yaptırımının konusunu oluşturan eşyanın kaim değerinden, bu eşyanın gümrüklenmiş değeri anlaşılır.(12)
Metni elimizde olmayan 1 değişiklik kaydı

Bu kayıtlar metin içindeki değişiklik notlarından derlendi. Karşılaştırılacak hâl elimizde yok: belgenin konsolide metninin en eski kopyası 18 Haziran 2014 tarihli, bundan öncesi için metnin o günkü hâli hiçbir arşivde bulunmuyor.

  • Değiştirildi Madde 15 (fıkra) 6455 sayılı Kanun, md. 57
    Eski ifade
    yaptırımlarının
    Yeni ifade
    yaptırımının
    Değişikliğin gerekçesi

    Madde ile, 5607 sayılı Kanunda yer alan kabahatlere ilişkin düzenlemelerin 4458 sayılı Kanuna aktarılması nedeniyle, 5607 sayılı Kanunun 15 inci maddesinde gerekli değişiklikler yapılmaktadır.