Yürürlükte
Temel kanun
7. hâli
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Yürütülen Hizmetler Hakkında Kanun
- Kanun numarası
- 6200
- Kabul tarihi
- 18.12.1953
- Resmî Gazete
- 25.12.1953 / 8592
- Düstur
- 3. tertip, cilt 35
- Son değişiklik
- 11.06.2026
- Madde sayısı
- 42
Madde 4 geçmişi
Metin 2 kez değişmiş, toplam 1 değişiklik kaydı var. Ayrıca 2 geçişte hüküm aynı kalıp yalnızca yazım değişmiş (satır sonu, şapkalı harf, büyük/küçük harf, dipnot işareti ya da sızmış bölüm başlığı); bunlar listeye alınmadı.
Bugünkü metni Mülga
Madde 4 – (Mülga: 2/7/2018 – KHK-703/69 md.)
Metnin değiştiği tarihler
-
2 Temmuz 2018
16 Mayıs 2018 tarihli hâliMadde 4 – (Değişik : 11/10/2011 - KHK - 662/51 md.) Genel Müdürlüğün merkez teşkilatı aşağıdaki hizmet birimlerinden oluşur: a) Etüt, Planlama ve Tahsisler Dairesi Başkanlığı. b) Proje ve İnşaat Dairesi Başkanlığı. c) Barajlar ve Hidroelektrik Santrallar Dairesi Başkanlığı. (1) 19/4/2018 tarihli ve 7139 sayılı Kanunun 2 nci maddesiyle, 2 nci maddenin birinci fıkrasının (r) bendine “baraj, gölet ve kanal gibi su yüzeyleri ile rezervuar alanında azami su kotu ile işletme kotu arasında kalan yerlerde güneş enerjisi sistemlerinin kurulmasına yönelik taleplerden uygun görülenleri bedeli karşılığında kiralamak,” ibaresi eklenmiş, (u) bendinde yer alan “Yerüstü” ibaresi “Su tahsislerini yapmak, yerüstü” şeklinde değiştirilmiş, aynı maddeye (u) bendinden sonra gelmek üzere (v) bendi eklenmiş ve mevcut (v) bendi (y) bendi şeklinde teselsül ettirilmiştir. d) İçmesuyu Dairesi Başkanlığı. e) Atıksu Dairesi Başkanlığı. f) Emlak ve Kamulaştırma Dairesi Başkanlığı. g) Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı. h) Makina, İmalat ve Donatım Dairesi Başkanlığı. ı) Teknik Araştırma ve Kalite Kontrol Dairesi Başkanlığı. j) İşletme ve Bakım Dairesi Başkanlığı. k) Hidroelektrik Enerji Dairesi Başkanlığı. l) Teftiş Kurulu Başkanlığı. m) Hukuk Müşavirliği. n) Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı. o) Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı. p) Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı. r) Teknoloji Dairesi Başkanlığı. s) (Ek: 19/4/2018-7139/3 md.) Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Dairesi Başkanlığı. t) (Ek: 19/4/2018-7139/3 md.) Arazi Toplulaştırması Etüt ve Projelendirme Dairesi Başkanlığı. u) (Ek: 19/4/2018-7139/3 md.) Değerlendirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı.2 Temmuz 2018 tarihli hâliMadde 4 – (Mülga: 2/7/2018 – KHK-703/69 md.) -
16 Mayıs 2018
Bu tarihe bağlanmış bir değişiklik kaydı bulunamadı; fark doğrudan iki hâlin metninden çıkarıldı.
20 Ağustos 2016 tarihli hâliMadde 4 – (Değişik : 11/10/2011 - KHK - 662/51 md.) Genel Müdürlüğün merkez teşkilatı aşağıdaki hizmet birimlerinden oluşur: a) Etüt, Planlama ve Tahsisler Dairesi Başkanlığı. b) Proje ve İnşaat Dairesi Başkanlığı. c) Barajlar ve Hidroelektrik Santrallar Dairesi Başkanlığı. d) İçmesuyu Dairesi Başkanlığı. e) Atıksu Dairesi Başkanlığı. f) Emlak ve Kamulaştırma Dairesi Başkanlığı. g) Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı. h) Makina, İmalat ve Donatım Dairesi Başkanlığı. ı) Teknik Araştırma ve Kalite Kontrol Dairesi Başkanlığı. j) İşletme ve Bakım Dairesi Başkanlığı. k) Hidroelektrik Enerji Dairesi Başkanlığı. l) Teftiş Kurulu Başkanlığı. m) Hukuk Müşavirliği. n) Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı. o) Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı. p) Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı. r) Teknoloji Dairesi Başkanlığı.16 Mayıs 2018 tarihli hâliMadde 4 – (Değişik : 11/10/2011 - KHK - 662/51 md.) Genel Müdürlüğün merkez teşkilatı aşağıdaki hizmet birimlerinden oluşur: a) Etüt, Planlama ve Tahsisler Dairesi Başkanlığı. b) Proje ve İnşaat Dairesi Başkanlığı. c) Barajlar ve Hidroelektrik Santrallar Dairesi Başkanlığı. (1) 19/4/2018 tarihli ve 7139 sayılı Kanunun 2 nci maddesiyle, 2 nci maddenin birinci fıkrasının (r) bendine “baraj, gölet ve kanal gibi su yüzeyleri ile rezervuar alanında azami su kotu ile işletme kotu arasında kalan yerlerde güneş enerjisi sistemlerinin kurulmasına yönelik taleplerden uygun görülenleri bedeli karşılığında kiralamak,” ibaresi eklenmiş, (u) bendinde yer alan “Yerüstü” ibaresi “Su tahsislerini yapmak, yerüstü” şeklinde değiştirilmiş, aynı maddeye (u) bendinden sonra gelmek üzere (v) bendi eklenmiş ve mevcut (v) bendi (y) bendi şeklinde teselsül ettirilmiştir. d) İçmesuyu Dairesi Başkanlığı. e) Atıksu Dairesi Başkanlığı. f) Emlak ve Kamulaştırma Dairesi Başkanlığı. g) Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı. h) Makina, İmalat ve Donatım Dairesi Başkanlığı. ı) Teknik Araştırma ve Kalite Kontrol Dairesi Başkanlığı. j) İşletme ve Bakım Dairesi Başkanlığı. k) Hidroelektrik Enerji Dairesi Başkanlığı. l) Teftiş Kurulu Başkanlığı. m) Hukuk Müşavirliği. n) Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı. o) Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı. p) Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı. r) Teknoloji Dairesi Başkanlığı. s) (Ek: 19/4/2018-7139/3 md.) Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Dairesi Başkanlığı. t) (Ek: 19/4/2018-7139/3 md.) Arazi Toplulaştırması Etüt ve Projelendirme Dairesi Başkanlığı. u) (Ek: 19/4/2018-7139/3 md.) Değerlendirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı.