İçeriğe geç
Yürürlükte Temel kanun 10. hâli

Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun

Kanun numarası
633
Kabul tarihi
22.06.1965
Resmî Gazete
02.07.1965 / 12038
Düstur
5. tertip, cilt 4
Son değişiklik
29.05.2025
Madde sayısı
60

Ek Madde 7 geçmişi

Metin 0 kez değişmiş, toplam 1 değişiklik kaydı var.

Bugünkü metni

Ek Madde 7- (Ek:16/3/2022-7383/8 md.)

Diyanet Akademisi dinî yüksek ihtisas merkezi, dinî ihtisas merkezi veya eğitim merkezi müdürü, eğitim görevlisi, öğretmen ve Kur’an kursu öğreticisi olarak görev yapanlar ile diğer görevlerde bulunanların aylık ve ek ders ücreti karşılığında okutacakları ve okutmuş sayılacakları haftalık ders saatlerinin sayısı, ders niteliğinde yönetim görevinden sayılan haller, ders görevi alacakların nitelikleri, 657 sayılı Kanunun 89 uncu maddesi hükümleri çerçevesinde ders görevi verilmesine dair işlemler ve diğer hususlar Cumhurbaşkanı kararı ile tespit olunur.

Metni elimizde olmayan 1 değişiklik kaydı

Bu kayıtlar metin içindeki değişiklik notlarından derlendi. Karşılaştırılacak hâl elimizde yok: belgenin konsolide metninin en eski kopyası 16 Mart 2022 tarihli, bundan öncesi için metnin o günkü hâli hiçbir arşivde bulunmuyor.

  • Eklendi Ek Madde 7 7383 sayılı Kanun, md. 8
    Değişikliğin gerekçesi

    Başkanlığın eğitim faaliyetlerinin her geçen gün arttığı dikkate alınarak madde ile ek ders ücretleri konusunda yapılacak düzenlemelere esas olacak hususlar belirtilmektedir.

    Bu itibarla; Diyanet Akademisi dini yüksek ihtisas, dini ihtisas veya eğitim merkezi müdürü, eğitim görevlisi, öğretmen ve Kur’an kursu öğreticisi olarak görev yapanlar ile diğer görevlerde bulunanların aylık ve ek ders ücreti karşılığında okutacakları ve okutmuş sayılacakları haftalık ders saatlerinin sayısı, ders niteliğinde yönetim görevinden sayılan haller, ders görevi alacakların nitelikleri, 657 sayılı Kanunun 89 uncu maddesi hükümleri çerçevesinde ders görevi verilmesine dair işlemler ve diğer hususların Cumhurbaşkanı kararı ile tespit olunması öngörülmektedir.