İçeriğe geç
← Resmî Gazete listesi
TEBLİĞLER · Tebliğler

— İhraççıların Muafiyet Şartlarına ve Kurul Kaydından Çıkarılmalarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri: IV, No: 45)

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

11 Ağustos 2009 SALI

Resmî Gazete

Sayı : 27316

TEBLİĞ

Sermaye Piyasası Kurulundan:

İHRAÇÇILARIN MUAFİYET ŞARTLARINA VE KURUL KAYDINDAN

ÇIKARILMALARINA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

(SERİ: IV, NO: 45)

MADDE 1 – 8/3/2008 tarihli ve 26810 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Seri: IV, No:39 sayılı İhraççıların Muafiyet Şartlarına ve Kurul Kaydından Çıkarılmalarına İlişkin Esaslar Tebliğinin 7 nci maddesinin (3) numaralı fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(3) Kurul kaydından çıkarılan ortaklıklar, ortak sayısının 250'yi aşması, aktif toplamının 3.000.000,- TL'yi aşması, sermayesinin %95'i veya daha fazlasının yirmiden fazla ortağa ait hale gelmesi ve brüt satış hasılatının 250.000,- TL'yi aşması hallerinin tamamının gerçekleşmesi durumunda, bu durumun öğrenildiği tarihten itibaren 30 gün içinde kayda alınmak üzere Kurula bildirimde bulunmak zorundadırlar.”

MADDE 2 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Sermaye Piyasası Kurulu yürütür.