İçeriğe geç
← Resmî Gazete listesi
TEBLİĞLER · Tebliğler

— Yapı Malzemelerinin Tabi Olacağı Kriterler Hakkında Yönetmelik Kapsamında Uygunluk Teyit Sistemi YAMTEK Tarafından Karara Bağlanan Ulusal Standartlar Hakkında Tebliğ (No: YİG/2010-19)

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

21 Aralık 2010 SALI

Resmî Gazete

Sayı : 27792

TEBLİĞ

Bayındırlık ve İskân Bakanlığından:

YAPI MALZEMELERİNİN TABİ OLACAĞI KRİTERLER HAKKINDA YÖNETMELİK

KAPSAMINDA UYGUNLUK TEYİT SİSTEMİ YAMTEK TARAFINDAN KARARA

BAĞLANAN ULUSAL STANDARTLAR HAKKINDA TEBLİĞ

(TEBLİĞ NO: YİG/2010-19)

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğ 26/6/2009 tarihli ve 27270 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, 31/7/2010 tarihli ve 27658 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yönetmelik değişikliği ile değişik Yapı Malzemelerinin Tabi Olacağı Kriterler Hakkında Yönetmelik'in 10 uncu maddesinde yer alan; "Yapı malzemelerinin tabi olacağı uygunluk teyit sistemi, AB Komisyon Kararları ile öngörülmemiş ise ulusal standarda tabi ürünlerin uygunluk teyit sistemi 1+ kabul edilir. Bunun aksi talep edilmesi halinde, bu durum, 7 nci maddenin ikinci fıkrasında öngörülen danışma süreciyle değerlendirilir. Değişikliğin uygun görülmesi halinde karar Bakanlıkça duyurulur." hükmü gereğince, Uygunluk teyit sistemleri AB Komisyonu kararları ile öngörülmemiş olanlardan 16/7/2004 tarihli ve 25524 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan "Yapı Malzemeleri Teknik Komitesinin Oluşumu ve Görevlerine Dair Tebliğ (Tebliğ No:TAU/2004-007)" ile oluşturulan YAMTEK (Yapı Malzemeleri Teknik Komitesi) tarafından karara bağlanan yapı malzemelerinin uygunluk teyit sistemlerinin duyurulması amacıyla çıkarılmıştır.

Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, Yapı Malzemelerinin Tabi Olacağı Kriterler Hakkında Yönetmelik kapsamında bulunan ve Uygunluk Teyit sistemleri YAMTEK tarafından karara bağlanmış ulusal standartları kapsar.

Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Tebliğ, Bayındırlık ve İskân Bakanlığınca yürürlüğe konulan Yapı Malzemelerinin Tabi Olacağı Kriterler Hakkında Yönetmeliğe dayanılarak hazırlanmıştır.

Genel esaslar

MADDE 4 – (1) Yapı Malzemelerinin Tabi Olacağı Kriterler Hakkında Yönetmelik kapsamına giren ulusal standartlardan, bu Tebliğ'e ekli (EK-1) listede belirtilenlerde YAMTEK tarafından karara bağlanmış Uygunluk teyit sistemleri dikkate alınır.

Yürürlük

MADDE 5 – (1) Bu Tebliğ, yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 6 – (1) Bu Tebliğ hükümlerini Bayındırlık ve İskân Bakanı yürütür.