İçeriğe geç
← Resmî Gazete listesi
YÖNETMELİKLER · Yönetmelikler

Düzce Üniversitesi Öğretim Elemanlarının Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde Görevlendirilme ve Şirket Kurabilmelerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

25 Temmuz 2023 SALI

25 Temmuz 2023 SALI

Resmî Gazete

Sayı : 32259

YÖNETMELİK

Düzce Üniversitesinden:

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME

BÖLGELERİNDE GÖREVLENDİRİLME VE ŞİRKET KURABİLMELERİNE

İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 3/12/2010 tarihli ve 27774 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Düzce Üniversitesi Öğretim Elemanlarının Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde Görevlendirilme ve Şirket Kurabilmelerine İlişkin Yönetmeliğin 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“

MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Düzce Üniversitesi öğretim elemanlarının teknoloji geliştirme bölgelerinde görevlendirilme, şirket kurabilme, kurulu bir şirkete ortak olabilme ve/veya bu şirketlerin yönetimlerinde görev alabilmelerine ve 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında çalışan idari personelinin Düzce Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yönetici Anonim Şirketinde görevlendirilmelerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“

MADDE 2- (1) Bu Yönetmelik; Düzce Üniversitesinde çalışan öğretim elemanlarının teknoloji geliştirme bölgelerinde görevlendirilme, şirket kurabilme, kurulu bir şirkete ortak olabilme ve/veya bu şirketlerin yönetimlerinde görev alabilmelerine ve 657 sayılı Kanun kapsamında çalışan idari personelinin Düzce Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yönetici Anonim Şirketinde görevlendirilmelerine ilişkin hükümleri kapsar.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“ı) Yarı zamanlı görevlendirilen idari personel: Üniversitede 657 sayılı Kanun kapsamında çalışan idari personelden Üniversitenin izni ile ve Üniversitedeki asli görevlerini yerine getirmek koşuluyla yönetici şirkette yarı zamanlı olarak görevlendirilenleri,”

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin ikinci bölümünün başlığı “Bölgede Görevlendirilme ve Şirket Kurabilmeye İlişkin Esaslar” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin başlığı “Bölgede görevlendirilme” şeklinde değiştirilmiş ve aynı maddenin ikinci fıkrasının (c) bendinde yer alan “2547 sayılı Kanunun 38 inci” ibaresi “4691 sayılı Kanunun 7 nci” şeklinde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki bent eklenmiştir.

“ç) Yarı zamanlı idari personel görevlendirme: Yönetici şirkette hizmetine ihtiyaç duyulan Üniversitede 657 sayılı Kanun kapsamında çalışan idari personel asli görevlerini aksatmamak üzere Üniversitenin uygun gördüğü sürelere bağlı olarak görevlendirilebilir.”

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“c) 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (ç) bendine göre yapılacak görevlendirmelerde; yönetici şirket, ihtiyaç duyduğu personel için talebini Üniversiteye bildirir ve idari personelin görevli olduğu birimin uygun görüşü üzerine Rektör tarafından görevlendirme yapılır.”

MADDE 7- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 8- Bu Yönetmelik hükümlerini Düzce Üniversitesi Rektörü yürütür.