İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2007/9)
- Resmî Gazete
- 10.01.2007 / 26399
- Son değişiklik
- 22.01.2022
- Ekler
- Ek (doc)
- Madde sayısı
- 7
Madde 2 geçmişi
Gözetim uygulaması
Metin 0 kez değişmiş, toplam 1 değişiklik kaydı var.
Bugünkü metni
MADDE 2 – (Değişik:RG-15/5/2016-29713)
(1) Bu Tebliğ’in Ek I’inde belirtilen eşya ancak Ekonomi Bakanlığınca (İthalat Genel Müdürlüğü) düzenlenecek gözetim belgesi ile ithal edilir. Gözetim belgesi gümrük beyannamesinin tescilinde ilgili gümrük idaresince aranır. Gözetim belgesinin bir örneği gümrük beyannamesine eklenir.
(2) Bir gümrük beyannamesi kapsamında ilgili gümrük tarife istatistik pozisyonundan brüt 150 kg veya daha az miktarda yapılacak olan ithalat, CIF kıymetine bakılmaksızın gözetim uygulamasından muaftır.
Metni elimizde olmayan 1 değişiklik kaydı
Bu kayıtlar metin içindeki değişiklik notlarından derlendi. Karşılaştırılacak hâl elimizde yok: belgenin konsolide metninin en eski kopyası 22 Ocak 2022 tarihli, bundan öncesi için metnin o günkü hâli hiçbir arşivde bulunmuyor.