İçeriğe geç
Yürürlükten kaldırıldı · 31.12.2024 tarihli Bireysel Katılım Sermayesi Hakkında Yönetmelik ile Kurum ve Kuruluş Yönetmeliği 1. hâli

Bireysel Katılım Sermayesi Hakkında Yönetmelik

Dayanağı
1 sayılı CBK m. 253
Resmî Gazete
15.02.2013 / 28560
Son değişiklik
11.09.2018
Madde sayısı
51

Madde 11 geçmişi

Lisansın iptalini gerektiren durumlar

Metin 0 kez değişmiş, toplam 6 değişiklik kaydı var.

Bugünkü metni

MADDE 11 – (1) Lisans iptalini gerektiren durumlar şunlardır:

a) BKY’nin fiil ehliyetini kaybetmesi.

b) Lisanslama kriterlerinin kaybedildiğinin tespit edilmesi.

c) BKY’nin vefatı.

ç) BKY tarafından girişim şirketine konulan sermayenin iş planında belirtilen amaca aykırı biçimde kullanılması.

d) (Değişik ibare:RG-11/9/2018-30532) Bakanlığa kasıtlı olarak yanlış bilgi ve belge verilmesi, (Değişik ibare:RG-11/9/2018-30532) Bakanlığı aldatmaya yönelik işlemlere girişilmesi.

e) 13 üncü maddedeki sektörel kısıtlamalara, 14 üncü maddedeki yatırım sınırlamalarına, 18 inci maddedeki ortaklık payına ve oranına uyulmaması.

(2) Birinci fıkranın (ç) ve (e) bentlerinde yer alan hususların oluştuğunun tespit edilmesi veya bu Yönetmeliğin diğer hükümlerine aykırı bir fiilin oluşması durumunda (Değişik ibare:RG-11/9/2018-30532) Bakanlık öncelikle BKY’yi ve girişim şirketini uyarır. Yapılan uyarıya rağmen bir aydan az üç aydan fazla olmamak şartıyla verilen süre içerisinde aykırılığın sona erdirilmemesi veya aykırılığın sona erdirilmesinin mümkün olmadığı hallerde (Değişik ibare:RG-11/9/2018-30532) Bakanlık, BKY lisansını iptal edebilir.

(3) Birinci fıkranın (ç), (d) ve (e) bentlerinde yer alan durumların gerçekleşmesi nedeniyle, aykırılığa konu olan yatırımlara sağlanmış olan vergi desteğinin geri alınabilmesi için Gelir İdaresi Başkanlığı iki ay içinde yazı ile (Değişik ibare:RG-11/9/2018-30532) Bakanlık tarafından bilgilendirilir.

(4) Lisansı iptal edilen BKY, lisans iptalinden itibaren iki yıl süreyle yeni lisans belgesi müracaatında bulunamaz, iki yıl dolmadan yapılan yeni lisans başvuruları kabul edilmez. İptal edilen lisans belgeleri, BKY tarafından iptal tarihinden itibaren en geç bir ay içerisinde (Değişik ibare:RG-11/9/2018-30532) Bakanlığa iade edilir.

Metni elimizde olmayan 6 değişiklik kaydı

Bu kayıtlar metin içindeki değişiklik notlarından derlendi. Karşılaştırılacak hâl elimizde yok: belgenin konsolide metninin en eski kopyası 11 Eylül 2018 tarihli, bundan öncesi için metnin o günkü hâli hiçbir arşivde bulunmuyor.

  • Değiştirildi Madde 11 (ibare) Kaynak belirtilmemiş
  • Değiştirildi Madde 11 (ibare) Kaynak belirtilmemiş
  • Değiştirildi Madde 11 (ibare) Kaynak belirtilmemiş
  • Değiştirildi Madde 11 (ibare) Kaynak belirtilmemiş
  • Değiştirildi Madde 11 (ibare) Kaynak belirtilmemiş
  • Değiştirildi Madde 11 (ibare) Kaynak belirtilmemiş