Gemi ve Su Araçlarının İnşa, Tadilat ve Bakım-onarım Yönetmeliği
- Dayanağı
- 655 sayılı KHK m. 28 1 sayılı CBK m. 482
- Resmî Gazete
- 07.11.2015 / 29525
- Son değişiklik
- 08.03.2020
- Ekler
- Ek (doc)
- Madde sayısı
- 20
Madde 13 geçmişi
Diğer hükümler
Metin 0 kez değişmiş, toplam 4 değişiklik kaydı var.
Bugünkü metni
MADDE 13 – (1) Serbest bölgelerde yapılan işlemler, serbest bölge müdürlüğü koordinasyonunda yapılır.
(2) (Değişik ibare:RG-6/4/2019-30737) 5/5/2017 tarihli ve 30057 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Gezi Tekneleri ve Kişisel Deniz Taşıtları Yönetmeliği kapsamındaki teknelerden bu Yönetmelik kapsamına giren tam boyu 12 metre ve üzeri teknelerin; inşalarında, Ek- 1’de listelenen proje ve dokümanlar ile inşa izni alınması yeterlidir, inşa kontrolleri ve klaslı inşa edilmeleri istenmez.
(3) Gemi ve su araçlarından bu Yönetmelik gereği Liman Başkanlığına sunulması gereken tüm proje, hesap ve dokümanların, gemi ve su aracının teknik kütük dosyasında bulundurulması ilgili Liman Başkanlığınca sağlanır. (Ek cümle:RG-6/4/2019-30737) Bu proje, hesap ve dokümanların elektronik ortamda sunulması ve saklanmasına yönelik uygulama, ilgili veri tabanının hazırlanmasını müteakip İdare tarafından belirlenir.
(4) İnşa veya tadilat bitiminde (Değişik ibare:RG-6/4/2019-30737) gemi ve su aracı sahibi veya temsilcisi tarafından, klaslı inşa ve tadilat zorunluluğu olanlar için inşa veya tadilatın klaslı olarak tamamlandığına dair belge, nihai proje ve mevzuatta istenilen diğer belgelerinin Liman Başkanlığına sunulmasından sonra ölçme, belgelendirme ve tescil işlemlerine başlanır.
(5) İnşa veya tadilat sonucu yapılan ölçümlerde, mevzuata, plan, belge ve dokümanlarına uygun olmadan inşa veya tadilat yapıldığı tespit edildiği takdirde uygunsuzluk düzeltilinceye kadar tonilato belgesi düzenlenmez.
(6) (Mülga ibare:RG-6/4/2019-30737)(…) askeri veya kamu idaresince hurdaya ayrılan gemi veya su araçlarının belgelendirilebilmesi için, tam boyu 24 metre ve üzeri gemi ve su araçlarının klaslı olması gerekir. Tam boyu 24 metre altı olan gemi ve su araçlarına ise denetim görevlileri tarafından kondisyon bakımından denetim yapılır ve denetim sonuçları rapor halinde Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğüne sunulur. Genel Müdürlükçe yapılan inceleme sonucunda uygun bulunan gemi ve su araçları belgelendirilmesi için Ek-2’de listelenen projelerin sunulması zorunludur.
Metni elimizde olmayan 4 değişiklik kaydı
Bu kayıtlar metin içindeki değişiklik notlarından derlendi. Karşılaştırılacak hâl elimizde yok: belgenin konsolide metninin en eski kopyası 8 Mart 2020 tarihli, bundan öncesi için metnin o günkü hâli hiçbir arşivde bulunmuyor.