İçeriğe geç
Yürürlükte Kurum ve Kuruluş Yönetmeliği 1. hâli

Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması Yönetmeliği

Dayanağı
4458 sayılı GK
Resmî Gazete
21.05.2014 / 29006
Son değişiklik
17.12.2021
Ekler
Ek (zip)
Madde sayısı
159

Madde 156 geçmişi

Yetkilendirilmiş yükümlü sertifikasının iptali

Metin 0 kez değişmiş, toplam 3 değişiklik kaydı var.

Bugünkü metni

MADDE 156 – (1) Aşağıdaki durumlardan herhangi birinin mevcudiyeti durumunda sertifika söz konusu sertifikayı düzenleyen bölge müdürlüğünce iptal edilir.

a) Sertifikanın yanlış veya eksik bilgilere veya sahte belgelere dayanılarak verildiğinin anlaşılması.

b) 5 inci maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde sayılan kişilerden yönetim kurulu üyeleri ile sermayesinin yüzde onundan fazlasına sahip gerçek kişilerden herhangi biri hakkında aynı bentte sayılan kanunlara muhalefetten dolayı kesinleşmiş yargı kararının verilmiş olması.

c) Adına düzenlenmiş sertifikanın, sertifika kapsamı hak ve yetkilerin, 15 inci maddenin ikinci fıkrasında belirtilen sertifika numarasının, 45 inci maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen onaylanmış ihracatçı (A.TR) yetki numarasının, 52 nci maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen onaylanmış ihracatçı (EUR) yetki numarasının, (Değişik ibare:RG-13/10/2017-30209) 57 nci maddenin altıncı fıkrasında belirtilen onaylanmış ihracatçı (İYG) yetki numarasının, 76 ncı maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen izinli gönderici yetki numarasının, 96 ncı maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen izinli alıcı yetki numarasının, (Değişik ibare:RG-21/2/2020-31046 Mükerrer) 121 inci maddenin dördüncü fıkrasında belirtilen ithalatta yerinde gümrükleme yetki numarasının, 72 nci maddenin birinci fıkrası ile 92 nci maddenin birinci fıkrasında belirtilen özel tipte mühürlerin sertifika sahibi tarafından başkası adına kullanılması veya kullanılmasına izin verilmiş olması.

(2) Yetkilendirilmiş yükümlü sertifikasının bu madde uyarınca iptal edilmesi durumunda, sertifika kapsamı tüm hak ve yetkiler de iptal edilir.

(3) Birinci fıkradaki iptal işlemini müteakip üç yıl içerisinde yapılan sertifika başvuruları reddedilir.

(4) (Ek:RG-21/2/2020-31046 Mükerrer) Birinci fıkranın (b) bendinin uygulanmasında, yargı kararının verildiği tarihten önce bu kişilerin sertifika sahibi şirket ile olan ortaklık veya yönetim kurulu üyeliği ilişkisinin sonlandırılmış olması halinde sertifika iptal edilmez.

Metni elimizde olmayan 3 değişiklik kaydı

Bu kayıtlar metin içindeki değişiklik notlarından derlendi. Karşılaştırılacak hâl elimizde yok: belgenin konsolide metninin en eski kopyası 17 Aralık 2021 tarihli, bundan öncesi için metnin o günkü hâli hiçbir arşivde bulunmuyor.

  • Değiştirildi Madde 156 (ibare) Kaynak belirtilmemiş
  • Eklendi Madde 156 Kaynak belirtilmemiş
  • Değiştirildi Madde 156 (ibare) Kaynak belirtilmemiş