Madencilik Faaliyetleri İzin Yönetmeliği
- Bakanlar Kurulu Kararı
- 24.05.2005 / 2005/9013
- Resmî Gazete
- 21.06.2005 / 25852
- Düstur
- 5. tertip, cilt 44
- Son değişiklik
- 10.08.2009
- Madde sayısı
- 106
Madde 27 geçmişi
Üretim faaliyetleri
Metin 0 kez değişmiş, toplam 2 değişiklik kaydı var.
Bugünkü metni
Madde 27 – (Değişik birinci fıkra: 21/3/2007-2007/11932 K.) Ruhsat sahibi, yaban hayatı koruma ve geliştirme sahaları ile avlaklarda; maden arama ve işletme ruhsatı döneminde üretim faaliyeti gösterebilmesi için gerekli belgelerle valiliğe veya Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne başvurur. Yaban hayatı koruma ve geliştirme sahaları ile avlaklarda, maden üretim faaliyetlerine çevresel etki değerlendirmesi raporunda belirlenen esaslar dahilinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından izin verilir. Bu izin, ruhsat aşamasına bakılmaksızın ruhsat hukuku sonuna kadar devam eder.
Yaban hayatı geliştirme sahaları ve üretim istasyonlarının bulunduğu alanlardaki maden arama ve işletme faaliyetleri aşağıdaki esaslar dahilinde yürütülür:
a) İzin verilen maden sahası üzerinde toprak var ise bu topraklar sıyrılarak bir yere depolanır ve faaliyetin tamamlanmasını takiben rekültüvasyon çalışmalarında kullanılır.
b) Madencilik faaliyetleri sırasında av ve yaban hayvanı türleri ile habitatın zarar görmemesi için işletme projesinde öngörülen gerekli önlemler alınır.
c) (Değişik: 21/3/2007-2007/11932 K.) İşletmenin tamamlanmasını takiben, faaliyette bulunulan alan en geç altı ay içinde çevre ile uyumlu hale getirilir.
Metni elimizde olmayan 2 değişiklik kaydı
Bu kayıtlar metin içindeki değişiklik notlarından derlendi. Karşılaştırılacak hâl elimizde yok: belgenin konsolide metninin en eski kopyası 10 Ağustos 2009 tarihli, bundan öncesi için metnin o günkü hâli hiçbir arşivde bulunmuyor.