İçeriğe geç
Yürürlükten kaldırıldı · 01.07.2025 tarihli Türkiye Kick Boks Federasyonu Ana Statüsü ile Kurum ve Kuruluş Yönetmeliği 1. hâli

Türkiye Kick Boks Federasyonu Ana Statüsü

Dayanağı
3289 sayılı Kanun m. ek 9
Resmî Gazete
03.04.2014 / 28961
Son değişiklik
22.05.2019
Madde sayısı
41

Madde 12 geçmişi

Yönetim kurulunun görevleri

Metin 0 kez değişmiş, toplam 1 değişiklik kaydı var.

Bugünkü metni

MADDE 12 – (1) Yönetim kurulunun görevleri şunlardır:

a) Federasyonun görev alanı içerisinde yer alan amatör, profesyonel ve her türlü kick boks spor dalı ile ilgili kulüpleri kayıt ve tescil etmek, faaliyetlerini düzenlemek.

b) Ülke genelindeki tüm kick boks müsabaka ve organizasyonların sonuçlarını tescil etmek. Olaylı ve anlaşmalı müsabakalar hakkında karar vermek.

c) Federasyonun görev alanı içerisinde yer alan spor dalı ile ilgili idareci, teknik direktör, antrenör, masör, teknik eleman, hakem ve benzeri elemanları eğitmek, bu elemanların yetiştirilmesi için her türlü tedbiri almak, sosyal güvenlik hakları hususunda ilgili kulüp ve/veya birimlerle koordine sağlamak, bunların kulüp değiştirmeleri ve çalışmaları ile ilgili usul ve esasları tespit etmek.

ç) Antrenör, hakem, sporcu ve benzeri lisanslardan alınacak katılım, aidat, vize, disiplin, yerli ve yabancı sporcu tescil, vize, transfer, bonservis ücretleri ile yaş sınırlarını tespit etmek.

d) Kulüplerin kick boks, profesyonel kick boks ile Federasyonun görev alanı içerisinde yer alan diğer bağlı branşlarda faaliyet göstermek için yapacakları başvurularını karara bağlamak, kulüplerin spor dallarının tescillerini yapmak, faaliyet ve taahhütlerini denetlemek.

e) Kişi, kurum, kuruluşlar/kulüpler ile yayıncı kuruluşların yurt içinde canlı veya banttan yayınlayacakları her türlü amatör veya profesyonel kick boks müsabakaları ile yayın olmadan düzenlenecek amatör veya profesyonel her türlü kick boks müsabakalarının iznini vermek ve bu müsabakalardan alınacak izin bedelini belirlemek.

f) Başarılı kulüpleri, sporcuları, antrenör spor elemanları ve teknik elemanları ödüllendirmek.

g) Müsabakalarda emniyet ve sağlık ile ilgili tedbirleri almak ve aldırmak.

ğ) Genel kuruldan alınan yetki doğrultusunda Federasyon faaliyetleri ile ilgili olarak taşınmaz mal alımı satımı ve kiralaması yapmak, tesisleri işletmek, işlettirmek ve faaliyetlerin yapılabilmesi için her türlü araç, gereç, malzeme ve benzeri ihtiyaçlarını sağlamak, gerektiğinde spor malzemelerini yurt dışından temin etmek.

h) Federasyonun bölge başkanlıklarını ve il temsilciliklerini belirlemek.

ı) Görev alanına giren konularda düzenleme yapmak, uygulamak ve Federasyona bağlı spor dalları ile ilgili her türlü faaliyetleri yürütmek.

i) Federasyonun görev alanı içerisinde yer alan spor dalı ile ilgili televizyon, radyo, internet, basılı eser yayınları, kulüpleri ile sporcuların spor malzemelerinde ve teçhizatlarda kullanacakları reklamlar ile her türlü reklam konusunda ticari ve mali hakları düzenlemek ve denetlemek.

j) Başkan tarafından teklif edilen yan kurulları onaylamak.

k) Sporda şiddetin önlenmesi için gerekli tedbirleri almak ve aldırmak.

l) Kulüpler, sporcular, teknik yönetici ve antrenörler, hakemler, müsabaka görevlileri ile spor dalında görevli diğer ilgililerin başvurularını, gerekli olan durumlarda bağlı oldukları kuruluşların görüşlerini alarak karara bağlamak.

m) Genel kurul toplantılarını hazırlamak.

n) Bütçeyi hazırlamak.

o) Genel kurulun verdiği yetkileri kullanmak.

ö) Genel kurulun belirlediği limitler dahilinde, Federasyon başkanına olağanüstü durumlar için borçlanma ve harcama yetkisi vermek.

p) Federasyonun görevlerini yürütmek ve faaliyetlerini düzenlemek amacıyla; merkez ve taşra teşkilatı bünyesinde yer alacak birimlerinde görevlendirilecek kamu görevlileri dışında kalan idari ve teknik personelin sayısını, bu personelle birlikte profesyonel olarak istihdam edilecek görevlilerin sözleşme ücretlerini ve sosyal haklarını, gerekli görülen kurul üyelerinin fazla mesailerini, yolluk ve yevmiyelerini tespit etmek.

r) Görevlerini yerine getirebilmek için talimatlar hazırlamak, bu talimatlardan ödül ve yardımla ilgili olanlarını genel kurulun onayına sunmak ve uygulamak.

s) Kulüplerin ve sporcuların vize, tescil ve lisans işlemlerini yapmak.

ş) İlgili mevzuat ve genel kurul kararı ile verilen görevleri yerine getirmek ve konularla ilgili düzenlemeler yapmak.

t) (Ek:RG-29/1/2018-30316) Federasyonca düzenlenen faaliyetlerin dışında, yurt içinde ve yurt dışında yapılacak her türlü kick boks faaliyet ve organizasyonlarına katılacak kulüp, sporcu, idareci, hakem ve antrenörlere izinleri Federasyon tarafından verilir.

(2) Federasyonun çalışma usul ve esasları yönetim kurulu tarafından hazırlanan talimatla belirlenir.

(3) Yönetim kurulu, Federasyon başkanı başkanlığında üyeleri arasından seçeceği beş kişilik bir icra kurulu oluşturabilir ve sınırlarının tespit edeceği çerçevede yetkilerini bu kurula devredebilir. Bu kurul, gerekli zamanlarda toplanır, kararlar alır ve uygulayabilir. Yaptığı işlemler hakkında da ilk toplantıda yönetim kuruluna bilgi verir.

Metni elimizde olmayan 1 değişiklik kaydı

Bu kayıtlar metin içindeki değişiklik notlarından derlendi. Karşılaştırılacak hâl elimizde yok: belgenin konsolide metninin en eski kopyası 22 Mayıs 2019 tarihli, bundan öncesi için metnin o günkü hâli hiçbir arşivde bulunmuyor.

  • Eklendi Madde 12 Kaynak belirtilmemiş