Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik
- Dayanağı
- 4207 sayılı Kanun 4250 sayılı Kanun
- Resmî Gazete
- — / 27808
- Son değişiklik
- 20.09.2023
- Madde sayısı
- 41
Madde 9 geçmişi
Tütün mamulü satışının yapılamayacağı yerler ve yöntemler
Metin 0 kez değişmiş, toplam 2 değişiklik kaydı var.
Bugünkü metni
MADDE 9 – (1) (Değişik:RG-20/9/2023-32315) Sağlık, eğitim ve öğretim, kültür ve spor hizmeti verilen yerlerde ve bunların yerleşkelerinde tütün mamullerinin satışı yapılamaz. Bu hizmetlerin verildiği yerlerin açık alanları ile bu hizmetin verildiği yapılar, yapıların eklentileri ve bahçeleri yerleşke sınırları içinde kabul edilir.
(2) Bilgi toplumu hizmetleri vasıtasıyla ya da posta ve benzeri dağıtım hizmetleri yoluyla tütün mamulü satışı ve teslimi yapılamaz.
(3) (Ek:RG-18/9/2013-28769) İşyerlerinde bulunan otomatik satış makinelerinde tütün mamulü bulundurulamaz. Tütün mamulleri, her nevi oyun makineleri ile veya farklı yöntemlerle oyun ve bahse konu edilemez.
Metni elimizde olmayan 2 değişiklik kaydı
Bu kayıtlar metin içindeki değişiklik notlarından derlendi. Karşılaştırılacak hâl elimizde yok: belgenin konsolide metninin en eski kopyası 20 Eylül 2023 tarihli, bundan öncesi için metnin o günkü hâli hiçbir arşivde bulunmuyor.