İçeriğe geç
Yürürlükte Cumhurbaşkanı Kararı 1. hâli

193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununun Geçici 67 Nci Maddesinde Yer Alan Tevkifat Oranları Hakkında Karar

Karar sayısı
4970
Karar tarihi
24.12.2021
Resmî Gazete
25.12.2021 / 31700
Son değişiklik
—
Madde sayısı
4

Bu metin Resmî Gazete'de yayımlanan belgeden optik karakter tanıma (OCR) ile okunmuştur; özellikle tablolar, listeler ve haritalar için resmî belgeye bakınız. Resmî PDF

Madde 1

24/12/2021 TARİHLİ VE 4970 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARININ EKİ KARAR

22/7/2006 tarihli ve 2006/10731 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının eki Kararın | inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) ve (3) numaralı alt bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “2) Mevduat faizlerinden;

i) Vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 6 aya kadar (6 ay dâhil) vadeli hesaplarda 9015, ii) 1 yıla kadar (1 yıl dâhil) vadeli hesaplarda 9012, iii) | yıldan uzun vadeli hesaplarda 9010, iv) Enflasyon oranına bağlı olarak değişken faiz oranı uygulanan | yıldan uzun vadeli hesaplarda 90 0,

v) Kur korumalı vadeli mevduat hesapları ile döviz tevdiat hesaplarından dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilen mevduat hesaplarında ?00.

3) Katılım bankaları tarafından katılma hesabı karşılığında ödenen kar paylarından;

i) Vadesiz, ihbarlı ve özel cari hesaplar ile 6 aya kadar (6 ay dâhil) vadeli hesaplarda “015, ii) 1 yıla kadar (1 yıl dâhil) vadeli hesaplarda “012, iü) 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda 9010, iv) Kur korumalı vadeli katılma hesapları ile döviz cinsinden katılım fonu hesaplarından dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilen katılma hesaplarında 900.”

Madde 2

Aynı Kararın geçici 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “GEÇİCİ MADDE 2- 31/3/2022 tarihine kadar (bu tarih dâhil) vadesiz ve özel cati hesaplara ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih ile 31/3/2022 tarihleri arasında (bu tarih dâhil) açılan veya vadesi bu tarihler arasında yenilenen hesaplara ödenecek faizler ve kar paylarına, bu kararın 1 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) ve (3) numaralı alt bentlerinde yer alan oranlar aşağıdaki şekilde uygulanır.

2) Mevduat faizlerinden;

i) Vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 6 aya kadar (6 ay dâhil) vadeli hesaplarda 905, ii) 1 yıla kadar (1 yıl dâhil) vadeli hesaplarda 903, iti) | yıldan uzun vadeli hesaplarda 940, iv) Enflasyon oranına bağlı olarak değişken faiz oranı uygulanan | yıldan uzun vadeli hesaplarda “0 0,

v) Kur korumalı vadeli mevduat hesapları ile döviz tevdiat hesaplarından dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilen mevduat hesaplarında 940.

3) Katılım bankaları tarafından katılma hesabı karşılığında ödenen kar paylarından;

i) Vadesiz, ihbarlı ve özel cari hesaplar ile 6 aya kadar (6 ay dâhil) vadeli hesaplarda 945, iü) | yıla kadar (1 yıl dâhil) vadeli hesaplarda 903, ili) 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda 900, iv) Kur korumalı katılma hesapları ile döviz cinsinden katılım fonu hesaplarından dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilen katılma hesaplarında “00.”

Madde 3

Bu Katar, 21/12/2021 tarihinden itibaren açılan kur korumalı vadeli mevduat ve katılma hesapları ile Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi uygulaması kapsamında 20/12/2021 tarihi itibarıyla mevcut olan döviz tevdiat hesapları ve döviz cinsinden katılım fonu hesaplarında bulunan dövizin dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilen mevduat ve katılma hesaplarında uygulanmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 4

Bu Karar hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.