CUMHURBAŞKANI KARARI
Karar Sayısı: 5711
Diyarbakır İli, Çermik, Kayapınar ve Hazro ilçelerinde bulunan ve ekli listede isimleri belirtilen yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılmasına, 6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Yürütülen Hizmetler Hakkında Kanunun ek 9 uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.
6 Haziran 2022
Recep Tayyip ERDOĞAN
CUMHURBAŞKANI
6/6/2022 TARİHLİ VE 5711 SAYILI
CUMHURBAŞKANI KARARININ EKİ
LİSTE
SIRA i P —
NUMARASI İLÇE KÖY/ MAHALLE/BELDE
pe
NOT: Yukarıda belirtilen alanlarda, DSİ 10. Bölge Müdürlüğü tarafından, 6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Yürütülen Hizmetler Hakkında Kanunun ek 9 uncu maddesi kapsamında, kamu yararı gözetilerek zorunlu arazi toplulaştırması uygulanacaktır. Toplulaştırma sınırları içinde olup;
a) Arazi toplulaştırma kriterlerine uygun olmayan yerler,
b) Teknik olarak arazi toplulaştırma sahasına dâhil edilmesi uygun olmayan tepelik, taşlık, çukurluk alanlar ile yoğun sabit tesis bulunan alanlar, toplulaştırma harici bırakılacaktır.