İçeriğe geç
Yürürlükten kalkmış görünüyor · mevzuat.gov.tr yürürlük listesinde yer almıyor Cumhurbaşkanı Kararı 1. hâli

4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar

Karar sayısı
9168
Karar tarihi
26.11.2024
Resmî Gazete
27.11.2024 / 32735
Son değişiklik
—
Madde sayısı
3

Bu belge resmî kaynağın (mevzuat.gov.tr) yürürlükteki mevzuat listesinden çıkarılmıştır; büyük olasılıkla yürürlükten kaldırılmıştır. Aşağıdaki metin listeden çıkarılmadan önceki son hâlidir.

Bu metin Resmî Gazete'de yayımlanan belgeden optik karakter tanıma (OCR) ile okunmuştur; özellikle tablolar, listeler ve haritalar için resmî belgeye bakınız. Resmî PDF

Madde 1

UYGULANMASI HAKKINDA KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR

29/9/2009 tarihli ve 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan 4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararın 63 üncü maddesinin üçüncü fıkrasına aşağıdaki cümleler eklenmiştir. “Aynı maddenin birinci, ikinci ve üçüncü fıkralarında belirtilen eşya için Türkiye'deki giriş liman veya yerine kadar yapılan nakliye giderleri, eşyanın kıymetine ilave edilir. Bakanlık, bu fıkranın uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkilidir.”

Madde 2

Bu Karar yayımı tarihinden 30 gün sonra yürürlüğe girer.

Madde 3

Bu Karar hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.