İçeriğe geç
Yürürlükte Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 1. hâli

İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İsedak) ile İlgili

Genelge
21.11.2018 / 2018/14
Resmî Gazete
22.11.2018 / 30603
Son değişiklik
—
Madde sayısı
3

Bu metin Resmî Gazete'de yayımlanan belgeden optik karakter tanıma (OCR) ile okunmuştur; özellikle tablolar, listeler ve haritalar için resmî belgeye bakınız. Resmî PDF

Madde 1

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

26/7/1991 tarihli ve 20941 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Dokuz Eylül Üniversitesi Kütüphaneler Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki

(k) bendi eklenmiştir.

“k) Merkez Kütüphane eğitim, öğretim ve sınav dönemleri içinde 7 gün 24 saat hizmet verebilir. Çalışanlar normal çalışma süreleri içinde veya dışında ve hafta sonu dönüşümlü olarak görevlendirilebilir. Çalışma saatleri dışında yapılacak dönüşümlü nöbet çizelgeleri Daire Baş￾kanlığınca hazırlanarak çalışanlara tebliğ edilir. Merkez Kütüphane çalışanı, çalışma saatleri içinde veya nöbet esnasında idarenin belirlediği görev talimatı içinde görevini yürütür.”

Madde 2

Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 3

Bu Yönetmelik hükümlerini Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü yürütür. —— • —— Cumhurbaşkanlığından: GENELGE 2018/14 Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin Tarihi Sayısı 26/7/1991 20941 22 Kasım 2018 – Sayı : 30603 RESMÎ GAZETE Sayfa : 17 İSEDAK kapsamında alınan kararların ve İSEDAK işbirliğine yön veren İSEDAK Stratejisinin başarıyla uygulanması ve etkin takibi için Bakanlıklarımız ve kamu kurumlarımız tarafından azami düzeyde katkı sağlanması, gerekli kurumsal, beşeri ve mali tedbirlerin alınması ve ihtiyaç halinde özellikle yıllara sâri projeler için özel görevlendirmeler yapılması önem taşımaktadır. Bu çerçevede, tüm Bakanlıklarımız ve kamu kurum ve kuruluşlarımız İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkelerle olan ekonomik ve ticari işbirliğimizin güçlendirilmesini teminen, talep edilmesi halinde, İSEDAK Çalışma Gruplarına, İSEDAK Proje Finansmanı Programına ve geliştirilecek diğer program/projelere, proje uygulayıcısı ya da proje ortağı olarak aktif katılım sağlayacaklardır. Diğer yandan, İSEDAK kapsamında yürütülecek proje ve faaliyetlerin etkili bir şekilde yürütülmesi, koordinasyonu ve izlenmesi amacıyla; Strateji ve Bütçe Başkanı başkanlığında ilgili Bakanlıkların Bakan Yardımcıları ve Kurumların Başkanlarından müteşekkil bir “İSEDAK Milli Koordinasyon Komitesi" kurulmuştur. Milli Koordinasyon Komitesi, - İSEDAK faaliyetlerinin Ülkemizdeki koordinasyonu, - İSEDAK kapsamında alınan kararların ulusal ölçekte uygulanmasının izlenmesi ve etkin uygulamaya dönük gerekli tedbirlerin alınması, - Tercihli Ticaret Sistemi (TPSOJC), İSEDAK Altın ve Gayrimenkul Borsaları, İİT Tahkim Merkezi, İİT/İSEDAK Borsa Endeksi gibi önemli İSEDAK projelerinin ivedilikle uygulanması için gerekli adımların atılması, - İSEDAK Çalışma Grupları ve Proje Finansmanı Mekanizması kapsamında yürütülen işbirliği çabalarına, ilgili Milli Kurumlarımızın aktif katılım ve katkısının sağlanması için gerekli önlemlerin alınması, görevlerini ifa edecektir. İhtiyaç duyulması halinde Komite Toplantılarına, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, üniversiteler, meslek birlikleri, özel sektör temsilcileri de davet edilebilecektir. Yılda en az iki kez toplanacak olan Komitenin çalışma usulleri, gündemi ve toplantı takvimi Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından belirlenecek ve Sekretarya hizmetleri aynı Başkanlıkça yürütülecektir. Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

21 Kasım 2018

Recep Tayyip ERDOĞAN

CUMHURBAŞKANI