İçeriğe geç
Yürürlükte Temel kanun 30. hâli

Katma Değer Vergisi Kanunu (KDVK)

Kanun numarası
3065
Kabul tarihi
25.10.1984
Resmî Gazete
02.11.1984 / 18563
Düstur
5. tertip, cilt 24
Son değişiklik
24.07.2026
Madde sayısı
108

Geçici Madde 27 geçmişi

Metin 0 kez değişmiş, toplam 1 değişiklik kaydı var. Ayrıca 4 geçişte hüküm aynı kalıp yalnızca yazım değişmiş (satır sonu, şapkalı harf, büyük/küçük harf, dipnot işareti ya da sızmış bölüm başlığı); bunlar listeye alınmadı.

Bugünkü metni

Geçici Madde 27 – (Ek: 15/10/2008-5804/3 md.)

(1) 2009 yılı Mart ayında İstanbul’da yapılacak Beşinci Dünya Su Forumunun Organizasyonundan sorumlu Forum Sekretaryasına bu Forumun gerçekleştirilmesi için yapılacak mal teslimleri ile hizmet ifaları katma değer vergisinden müstesnadır.

(2) Maliye Bakanlığı, istisnanın uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkilidir.

Metni elimizde olmayan 1 değişiklik kaydı

Bu kayıtlar metin içindeki değişiklik notlarından derlendi. Karşılaştırılacak hâl elimizde yok: belgenin konsolide metninin en eski kopyası 12 Temmuz 2013 tarihli, bundan öncesi için metnin o günkü hâli hiçbir arşivde bulunmuyor.

  • Değişikliğin gerekçesi

    Beşinci Dünya Su Forumu organizasyonu ile ilgili olarak yapılacak her türlü mal ve hizmet alımları, kiralama ve ihale işlerinin Katma Değer Vergisinden müstesna olduğu hükme bağlanmaktadır.