İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi Hakkında Kanun
- Kanun numarası
- 3577
- Kabul tarihi
- 14.06.1989
- Resmî Gazete
- 01.07.1989 / 20212
- Düstur
- 5. tertip, cilt 28
- Son değişiklik
- 02.07.2018
- Madde sayısı
- 21
Madde 4 geçmişi
Şikayet ve inceleme
Metin 0 kez değişmiş, toplam 1 değişiklik kaydı var.
Bugünkü metni
Madde 4 – (Değişik: 21/7/1999 - 4412/4 md.) Genel Müdürlük şikayet üzerine veya gerektiğinde re'sen damping veya sübvansiyon incelemesi yapabilir. Dampinge veya sübvansiyona konu olan ithalattan maddi zarar gördüğünü veya maddi zarar tehdidi altında bulunduğunu veya bu tür ithalatın bir üretim dalının kurulmasını fiziki olarak geciktirdiğini iddia eden üreticiler veya üretim dalı adına hareket eden gerçek veya tüzelkişi veya kuruluşlar Genel Müdürlüğe yazılı olarak başvuruda bulunabilirler.
(İkinci fıkra Mülga: 21/7/1999 - 4412/4 md.)
Şikayet ve incelemeye ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça çıkarılacak Yönetmelikle tespit edilir.
Metni elimizde olmayan 1 değişiklik kaydı
Bu kayıtlar metin içindeki değişiklik notlarından derlendi. Karşılaştırılacak hâl elimizde yok: belgenin konsolide metninin en eski kopyası 21 Temmuz 1999 tarihli, bundan öncesi için metnin o günkü hâli hiçbir arşivde bulunmuyor.
-
Değişikliğin gerekçesi
—İnceleme yapma yetkisinin sadece Genel Müdürlüğe ait olması nedeniyle “veya yaptırabilir” ibaresi çıkartılmıştır. “veya ilgili meslek kuruluşları” ibaresi, meslek kuruluşlarının tüzelkişilik olmaları nedeniyle ayrıca belirtilmemiştir.