Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun
- Kanun numarası
- 4924
- Kabul tarihi
- 10.07.2003
- Resmî Gazete
- 24.07.2003 / 25178
- Düstur
- 5. tertip, cilt 42
- Son değişiklik
- 21.02.2024
- Madde sayısı
- 18
Ek Madde 1 geçmişi
Metin 0 kez değişmiş, toplam 1 değişiklik kaydı var.
Bugünkü metni
Ek Madde 1- (Ek: 20/8/2016-6745/56 md.)
Bu Kanun kapsamındaki sözleşmeli personel pozisyonlarından, 657 sayılı Kanunun geçici 37 nci ve geçici 41 inci maddeleri kapsamında memur kadrolarına yapılan atamalar nedeniyle boşalmış olan ve anılan geçici maddeler uyarınca iptal edilmiş sayılanlar, 1 inci maddenin ikinci fıkrasının ikinci cümlesinde belirtilen sayı dâhilinde kullanılabilir.
Metni elimizde olmayan 1 değişiklik kaydı
Bu kayıtlar metin içindeki değişiklik notlarından derlendi. Karşılaştırılacak hâl elimizde yok: belgenin konsolide metninin en eski kopyası 20 Ağustos 2016 tarihli, bundan öncesi için metnin o günkü hâli hiçbir arşivde bulunmuyor.
-
Değişikliğin gerekçesi
Madde ile 4924 sayılı Kanun hükümlerine göre çalışan sözleşmeli personelden kadroya geçenler sebebiyle iptal edilmiş sayılan 10.827 pozisyonun aynı usul ve esaslar çerçevesinde yeniden kullanımına ve bu suretle eleman temininde güçlük çekilen yerlerde toplam 22.000”e kadar personelin istihdamına imkan sağlanmaktadır.