Türk Silahlı Kuvvetleri Giyecek ve Teçhizatı Kanunu
- Kanun numarası
- 7471
- Kabul tarihi
- 06.05.1960
- Resmî Gazete
- 13.05.1960 / 10504
- Düstur
- 3. tertip, cilt 41
- Son değişiklik
- 22.01.2015
- Madde sayısı
- 6
Madde 2 geçmişi
Metin 0 kez değişmiş, toplam 1 değişiklik kaydı var.
Bugünkü metni
Madde 2 – (Değişik: 22/1/2015-6586/19 md.)
Askeri personele, yönetmelikle tespit edilen giyecek ve teçhizatı istihkak olarak; hizmetin özelliğine göre, ihtiyaç duyulan giyecek ve teçhizatı ise tahsis olarak verilir.
İstihkak veya tahsis olarak kullanılmak üzere verilecek giyecek ve teçhizatının cins, miktar ve miadını gösteren istihkak veya tahsis listelerini belirlemeye; tespit edilen giyecek ve teçhizatına yenilerini ilave etmeye veya ihtiyaç kalmayanları iptal etmeye, miktar ve miatlarında değişiklik yapmaya Genelkurmay Başkanlığının teklifi üzerine ilgisine göre Millî Savunma Bakanlığı veya İçişleri Bakanlığı yetkilidir.
Metni elimizde olmayan 1 değişiklik kaydı
Bu kayıtlar metin içindeki değişiklik notlarından derlendi. Karşılaştırılacak hâl elimizde yok: belgenin konsolide metninin en eski kopyası 22 Ocak 2015 tarihli, bundan öncesi için metnin o günkü hâli hiçbir arşivde bulunmuyor.