(1) Bu Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, su ısıtıcısı ve güneş enerjisi cihazı paketi halinde olanlar dâhil olmak üzere su ısıtıcılarını piyasaya arz eden ve/veya hizmete sunan tedarikçiler aşağıdaki hususları sağlar:
a) Ek-II’nin 1 inci maddesinde belirtilen su ısıtma enerji verimliliği sınıflarına uygun her bir su ısıtıcısı için Ek-III’ün 1.1 inci hükmünde biçimi ve içeriği belirtilen bir etiket bulundurulur. Isı pompası su ısıtıcıları için etiket en azından ısı üretecinin paketinde bulundurulur. Su ısıtıcısı ve güneş enerjisi cihazı paketlerinde kullanılacak su ısıtıcıları için ise Ek-III’ün 3 üncü maddesinde biçimi ve içeriği belirtilen ikinci bir etiket her su ısıtıcısı için bulundurulur.
b) Her su ısıtıcısı için Ek-IV’ün 1 inci maddesinde belirtildiği şekilde bir ürün bilgi formu bulundurulur. Isı pompası su ısıtıcıları için, ürün bilgi formu en azından ısı üreteci için bulundurulur. Su ısıtıcısı ve güneş enerjisi cihazı paketlerinde kullanılacak su ısıtıcıları için ise Ek-IV’ün 4 üncü maddesinde belirtilen bilgi formatı ve içeriğini karşılayan ikinci bir ürün bilgi formu bulundurulur.
c) Talep edilmesi halinde, Ek-V’in 1 inci maddesinde belirtilen teknik dosya Bakanlığa ve Komisyona sunulur.
ç) Belli bir su ısıtıcısı modeliyle ilgili olan ve söz konusu modele ait enerji veya fiyat bilgilerini içeren herhangi bir reklamda, bu model için ortalama iklim şartları altındaki su ısıtma enerji verimliliği sınıfı belirtilir.
d) Belli bir su ısıtıcısı modeliyle ilgili olan ve söz konusu modelin özel teknik parametrelerini tanıtan herhangi bir teknik promosyon materyalinde, bu model için ortalama iklim şartları altındaki su ısıtma enerji verimliliği sınıfı belirtilir.
e) Ek-III’ün 1.1. maddesinde biçimi ve içeriği belirtilen bir elektronik etiket, Ek-II’nin 1 inci maddesinde belirtilen su ısıtma enerji verimliliği sınıflarına uygun her bir su ısıtıcı modeline yönelik olarak satıcılar için hazır hale getirilir.
f) Ek-IV’ün 1 inci maddesinde belirtilen bir elektronik ürün fişi, her bir su ısıtıcı modeline yönelik olarak satıcılar için hazır hale getirilir. Isı pompası su ısıtıcı modelleri için ise elektronik ürün fişi, en azından ısı üreticisine yönelik olarak satıcılar için hazır hale getirilir.
(2) Bu Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, sıcak su depolama tanklarını piyasaya arz eden ve/veya hizmete sunan tedarikçiler aşağıdaki hususları sağlar:
a) Ek-II’nin 2 nci maddesinde belirtilen enerji verimliliği sınıflarına uygun her bir sıcak su depolama tankı için Ek-III’ün 2.1 inci maddesinde biçimi ve içeriği belirtilen bir etiket bulundurulur.
b) Ek-IV’ün 2 nci maddesinde belirtildiği şekilde bir ürün bilgi formu bulundurulur.
c) Talep edilmesi halinde, Ek-V’in 2 nci maddesinde belirtilen teknik dosya Bakanlığa ve Komisyona sunulur.
ç) Belli bir sıcak su depolama tankı modeliyle ilgili olan ve söz konusu modele ait enerji veya fiyat bilgilerini içeren herhangi bir reklamda, bu model için enerji verimliliği sınıfı belirtilir.
d) Belli bir sıcak su depolama tankı modeliyle ilgili olan ve söz konusu modelin özel teknik parametrelerini tanıtan herhangi bir teknik promosyon materyalinde, bu model için enerji verimliliği sınıfı belirtilir.
e) Ek-III’ün 2.1 inci maddesinde biçimi ve içeriği gösterilen bir elektronik etiket, Ek-II’nin 2 nci maddesinde belirtilen enerji verimliliği sınıflarına uygun olarak, her bir sıcak su depolama tankı modeline yönelik olarak satıcılar için hazır hale getirilir.
f) Ek-IV’ün 2 nci maddesinde gösterilen bir elektronik ürün fişi her bir sıcak su depolama tankı modeline yönelik olarak satıcılar için hazır hale getirilir.
(3) Bu Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, güneş enerjisi cihazlarını piyasaya arz eden ve/veya hizmete sunan tedarikçiler aşağıdaki hususları sağlar:
a) Ek-IV’ün 3 üncü maddesinde belirtildiği şekilde bir ürün bilgi formu bulundurulur.
b) Talep edilmesi halinde, Ek-V’in 3 üncü maddesinde belirtilen teknik dosya Bakanlığa ve Komisyona sunulur.
c) Ek-IV’ün 3 üncü maddesinde belirtilen bir elektronik ürün fişi, her bir güneş enerjisi cihazı modeline yönelik olarak satıcılar için hazır hale getirilir.
(4) Bu Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, su ısıtıcısı ve güneş enerjisi cihazı paketlerini piyasaya arz eden ve/veya hizmete sunan tedarikçiler aşağıdaki hususları sağlar:
a) Ek-II’nin 1 inci maddesinde belirtilen su ısıtma enerji verimliliği sınıflarını karşılayan her su ısıtıcısı ve güneş enerjisi cihazı paketi için Ek-III’ün 3 üncü maddesinde belirtilen şekil ve içeriğe uygun bir etiket bulundurulur.
b) Her su ısıtıcısı ve güneş enerjisi cihazı paketi için Ek-IV’ün 4 üncü maddesinde belirtildiği şekilde bir ürün bilgi formu bulundurulur.
c) Talep edilmesi halinde, Ek-V’in 4 üncü maddesinde belirtilen teknik dosya Bakanlığa ve Komisyona sunulur.
ç) Belli bir su ısıtıcısı ve güneş enerjisi cihazı paketi modeliyle ilgili olan ve söz konusu modele ait enerji veya fiyat bilgilerini içeren herhangi bir reklamda, bu model için ortalama iklim şartları altındaki su ısıtma enerji verimliliği sınıfı belirtilir.
d) Belli bir su ısıtıcısı ve güneş enerjisi cihazı paketi modeliyle ilgili olan ve söz konusu modelin özel teknik parametrelerini tanıtan herhangi bir teknik promosyon materyalinde, bu model için ortalama iklim şartları altındaki su ısıtma enerji verimliliği sınıfı belirtilir.
e) Ek-III’ün 3 üncü maddesinde biçimi ve içeriği belirtilen bir elektronik etiket, Ek-II’nin 1 inci maddesinde belirtilen su ısıtma enerji verimliliği sınıflarına uygun, su ısıtıcı ve güneş enerjisi cihazı paketi içeren her bir modele yönelik olarak satıcılar için hazır hale getirilir.
f) Ek-IV’ün 4 üncü maddesinde belirtilen bir elektronik ürün fişi, su ısıtıcı ve güneş enerjisi cihazı paketi içeren her bir modele yönelik olarak satıcılar için hazır hale getirilir.