Türk Silahlı Kuvvetlerinde İstihdam Edilecek Sözleşmeli Subay ve Astsubaylar Hakkında Kanun
- Kanun numarası
- 4678
- Kabul tarihi
- 13.06.2001
- Resmî Gazete
- 21.06.2001 / 24439
- Düstur
- 5. tertip, cilt 40
- Son değişiklik
- 21.11.2024
- Madde sayısı
- 28
Madde 14 geçmişi
Ön sözleşme aylığı
Metin 0 kez değişmiş, toplam 2 değişiklik kaydı var. Ayrıca 2 geçişte hüküm aynı kalıp yalnızca yazım değişmiş (satır sonu, şapkalı harf, büyük/küçük harf, dipnot işareti ya da sızmış bölüm başlığı); bunlar listeye alınmadı.
Bugünkü metni
Madde 14 – Sözleşmeli subay veya astsubay yetiştirilmek üzere ön sözleşme yapılanlardan;
a) (Değişik: 16/6/2009-5907/8 md.) Sözleşmeli subay olarak yetiştirilecekler, 27/7/1967 tarihli ve 926 sayılı Kanuna bağlı (EK-VI) sayılı cetvelde asteğmenler için öngörülen dokuzuncu derecenin birinci kademe aylığı ile bu rütbenin karşılığı tazminat, yan ödeme ve sosyal amaçlı diğer yardım ve ödeneklerden, tayın bedeli hariç aynen yararlandırılırlar. Sözleşmeli subay adaylarının ön sözleşme dönemindeki, askerî eğitim süresince iaşe ve ibateleri Devlet tarafından karşılanır. 28/2/1982 tarihli ve 2629 sayılı Kanun hükümleri saklıdır.
b) (Değişik: 16/6/2009-5907/8 md.) Sözleşmeli astsubay olarak yetiştirilecekler, 18/3/1986 tarihli ve 3269 sayılı Kanuna bağlı (EK-1) sayılı cetvelde yer alan uzman onbaşılar gibi, onbirinci derecenin birinci kademe aylığı ile bu rütbenin karşılığı tazminat, yan ödeme ve sosyal amaçlı diğer yardım ve ödeneklerden, tayın bedeli hariç aynen yararlandırılırlar. Sözleşmeli astsubay adaylarının ön sözleşme dönemindeki, askerî eğitim süresince iaşe ve ibateleri Devlet tarafından karşılanır. 28/2/1982 tarihli ve 2629 sayılı Kanun hükümleri saklıdır.
Metni elimizde olmayan 2 değişiklik kaydı
Bu kayıtlar metin içindeki değişiklik notlarından derlendi. Karşılaştırılacak hâl elimizde yok: belgenin konsolide metninin en eski kopyası 22 Ocak 2015 tarihli, bundan öncesi için metnin o günkü hâli hiçbir arşivde bulunmuyor.
-
Değişikliğin gerekçesi
Madde ile sözleşmeli subay ve astsubayların ön sözleşme dönemindeki askerî eğitim süresince iaşe ve ibatelerinin Devlet tarafından karşılanacağı hüküm altına alınmaktadır.
-
Değişikliğin gerekçesi
Madde ile sözleşmeli subay ve astsubayların ön sözleşme dönemindeki askerî eğitim süresince iaşe ve ibatelerinin Devlet tarafından karşılanacağı hüküm altına alınmaktadır.