Akgün BİLGİN
- Eğitim Sayısı 0
- E-Kitap Sayısı 4
- Eğitim Alan Kişi Sayısı 0
- E-Kitap Alan Kişi Sayısı 0
Eğitmen Hakkında
Akgün BİLGİN (Araştırmacı – Yazar)
1977 yılında Hof (Bavyera) Almanya’da doğdu. Almanya’da tarih, ezoterik örgütler, Türk milliyetçiliği, sosyal hayat, Osmanlıcılık, dünyada Arami ve Abhazya halkları gibi bir dizi akademik araştırmalar yaptı.
Çalışmalarıyla Alman akademisyenlerin ve merhum araştırmacı – yazar Aytunç Altındal’ın dikkatini çekerek, Almanya ve Türkiye’de birçok araştırma merkezleri, enstitüler ve kurumların kapılarının kendisine açılmasını sağladı.
Araştırmalarında doğu ile batının siyasi, ekonomik, etnik, kültürel ve dini kargaşalıklarla dolu olmasına rağmen okuyucularına tarihin arka planını anlaşılır bir şekilde sunmakla kalmadı, aynı zamanda dışa dönük doğasıyla da eşleştirerek anlattı. Araştırmalarında kökleri keşif edilmemiş ele aldığı bütün ihtilaflı konuların geçmişe ait dönemlerine yani “dünün dünyasına” arkeolojik kazılar yaptı.
Çalışmalarını Almanya ve Türkiye’de sürdüren Bilgin, ciddi bir akademik eğitimle kazanılabilen bilimsel yöntem disiplini alarak kaynak ve ilkeli araştırma formasyonuna sahip günümüzün en iyi ve bağımsız Tarih, Teoloji, Metadata, Okültizm, Ezoterizm ve Oksidentalizm araştırmacılarından birisi olarak kabul ediliyor.
Bilinçaltı şuuru harekete geçiren sıra dışı araştırmaları Alman ve Türk bilim çevrelerince kabul gören Bilgin’in, Avrupa’da çeşitli platformlarda Türk-Alman ilişkileri, göç-mülteci psikolojisi, insan hakları, hukuk tarihi gibi konuların yanı sıra uluslararası tarihi ilişkiler üzerine de konferanslar ve sunumlar yapmaktadır.
Almanya’da çıkan Panorama News gazetesinde her hafta sonu yayımlanan Almanların Osmanlı, Rusya ve Kafkas tarihi üzerine araştırmaları ve tarih temalı köşe yazıları büyük ilgi ile takip edilmektedir.
Kendine ait köşesi olan ve periyodik olarak yazılar yazan; başyazar ve yazar kategorisinde Almanya Basın Kartı (Deutsche Pressausweis) ve Uluslararsı IFJ Basın Kartı sahibidir.
Eserleri
- Bilinmeyen Almanya
(Panorama Verlag, Almanya – 2020)
- Alman Kanun Yapma Tekniği
(Legal Yayıncılık, Türkiye – 2019)
- Die OsmanischeVerfassungvon 1876
Kanun-i Esasi
(TredionVerlag, Almanya - 2019)
- Osmanlı Yargı Örgütü
(Aristo Yayınevi, Türkiye – 2019)
- Almanya'da Hukuk Eğitimi ve Yargı Örgütü
(Seçkin Yayıncılık, Türkiye - 2018)
- Kaukasische Türken in der Deutschland
(Havas Verlag, Almanya - 2013)
- Kaukasiendeutsche in der Türkei
(Havas Verlag, Almanya - 2012)
Kurumsal Üyelikler İçin
Kurumsal Teklif Alın
Ekibinizin hukuk bilgisini yükseltin, kaliteli içeriklerle size yardımcı olmaya hazırız!
Ekibinize, Hukuk Eğitim’in birbirinden kaliteli eğitimlerine sınırsız erişim imkanı sunun.