E-Kitaplar
Cinsel Saldırı Suçunun Delilleri ve İspat
- Yayınevi: Aristo Yayınevi
- Yazar: Av. Tugay AYDENİZ
- Sayfa Sayısı: 427
- Yayın Tarihi: 23.10.2024
- Baskı: 1
- Tür: E-kitap
- Basılı Olsaydı Fiyatı: 480,00
Bu kitap 1279 kez incelendi; 12 adet satıldı.
Kategoriler: Bütün Hukuk Kitapları, Ceza Hukuku, Genel Hukuk
Bu çalışma tamamen uygulamaya yönelik olup cinsel saldırı dosyası ile karşılaşan bir uygulamacının dosyayı okuyup uyuşmazlığın çözümüne çalışırken, savunma, talep ya da şikayetlerini dile getiren dilekçelerini, sözlü beyanlarını hazırlarken gerek duyabileceği tüm hususlara değinilmeye çalışılmıştır. Çalışma, ispata yönelik olduğundan çalışmada cinsel saldırı suçunun maddi ve manevi unsurları incelenmemiştir. Cinsel saldırı suçunun genellikle delili bulunması zor suçlardan olması, adli hata, iftira ihtimalinin yüksek, masum bir insanın mahkum edilmesi olasılığı en yüksek suçlardan olması nedeniyle bu suçlarda hangi delillerin elde edilebileceği, elde edilebilen bu delillerin suçu ne oranda kanıtlayabileceği tespit edilmeye çalışılmış, bu doğrultuda genellikle Yargıtay Ceza Genel Kurulu kararları ile yıllara göre kararlardaki farklılığın anlaşılabilmesi bakımından zaman içerisinde Yargıtayın cinsel suçlara bakmakla görevlendirilmiş 5. Ceza Dairesi, 14. Ceza Dairesi ve 9. Ceza Dairesinin kararlarından faydalanılmıştır.
Av. Tugay AYDENİZ
- Eğitim Sayısı 0
- E-Kitap Sayısı 1
- Eğitim Alan Kişi Sayısı 156
- E-Kitap Alan Kişi Sayısı 12
Aristo Hocam HMGS 2025 NİSAN
- 30 Nisan 2025 Eğitim Tarihi
- 12:00 - 22:00 Eğitim Saati
- 600 Dakika
Eğitmen Hakkında
1988 İstanbul doğumlu olup lise eğitimini Kırklareli Atatürk Lisesinde bitirmesinin akabinde, lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde, Yüksek Lisans eğitimini Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Bölümünde “Ceza Muhakemesinde Tanık Beyanı Delili” isimli yüksek lisans tezi ile bitirmiştir.
2011 yılında avukatlık ruhsatını almış olup o tarihten bu yana ağırlıklı olarak ceza hukuku alanında çalışmaktadır.
FORMÜL:
Kitabın Sayfa Sayısı / 2 x 1000 / 69000 = 1000 adet basılan bir kitap için kesilen ağaç sayısı
Kağıt yapımında, genellikle iğne yapraklı ağaçlardan Ladin ve Çam ağaçları kullanılmaktadır. Çoğunluk çam ağacına aittir.
Dünya çapında her gün 80.000 ila 160.000 ağaç kesilmekte ve kağıt endüstrisinde kullanılmaktadır. Ormanlar yok edilmekte, küresel ölçekte iklim değişikliğine sebep olmaktadır.
Bir çam ağacının boyunu ortalama 18 m, yarıçapı da 15 cm eder. Bu durumda bir çam ağacı 1,2717 metreküptür. 0.0083 metreküp odun yaklaşık 4,5 kg gelir. Bu durumda 1,2717 metreküp odun yani bir ağaç 690 kg gelecektir.
Bir ağaçtan elde edilen kağıt, ağacın ağırlığının yarısı kadar etmektedir.
O halde, ortalama bir çam ağacı 690 kg ettiğine göre, elde edilecek kağıt 345 kg olacaktır.
Bir A4 beyaz kağıdın ağırlığı 5 gr etmektedir. Demek ki, bir ağaçtan 345000/5 = 69000 adet A4 yaprağı elde edilmektedir.
Günümüzde özellikle dijital kitap baskılarında, kitabın boyutu ne olursa olsun A4 boyutunda kağıt harcanmakta olup, kesime giren kısımları atılmaktadır.
Buraya kadar elde edilen verilerle şöyle bir formül çıkartılabilmektedir:
Kitabın sayfa sayısı / 2 = kitapta kullanılan kağıt yaprağı.
Her kitabın asgari 1000 adet basıldığı (ki ortalama çok daha yüksek çıkacaktır)
FORMÜL:
Kitabın Sayfa Sayısı / 2 x 1000 / 69000 = 1000 adet basılan bir kitap için kesilen ağaç sayısı
E-kitaplar geleceğimizi kurtaracak. Gelin e-kitapları daha çok sevelim, doğaya bir nebze olsun nefes verelim.
Peki basılı kitapların çevreye verdiği tahribat sadece ağaç ile mi sınırlı? Tabii ki hayır! Bir araştırmaya göre, Amerika Birleşik Devletlerinde hava kirliliğinin yüzde yirmisini kağıt fabrikaları oluşturuyor. Bununla birlikte havayla sınırlı kalmayıp su kirliliğine de büyük ölçüde neden oluyor. Zira kağıt, yapısı gereğince bol suya ihtiyaç duyar.
Modern tesislerde bile 1 ton kağıt üretebilmek için yaklaşık 50 ton su kirletilmektedir.
Artık karar sizin? E-kitap teknolojisi yokken elbette kitaplar ağaçlardan daha önemli idi. Zira, entelektüel hale gelen her birey doğayı korumak için fazladan çaba harcayabilecek bilince kavuşmuş olacaktı.
Ya şimdi? Tamamen zararsız bir teknoloji varken, hala zararlı nostaljik alışkanlıklarınıza devam mı etmek istiyorsunuz? Siz bilirsiniz…