E-Kitaplar
Aristo Hocam Profesör – Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku – Adli Hakimlik Soru Bankası
- Yayınevi: Aristo Yayınevi
- Yazar: Prof. Dr. Hamide ZAFER
- Sayfa Sayısı: 471
- Yayın Tarihi: 01.01.2018
- Baskı: 1
- Tür: E-kitap
- Basılı Olsaydı Fiyatı: 520,00
Bu kitap 2606 kez incelendi; 100 adet satıldı.
Kategoriler: Bütün Hukuk Kitapları, Ceza Hukuku, Ceza Muhakemesi Hukuku, Sınav Kitapları
Çalışmamız üç ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde ceza hukuku genel hükümler, özel hükümler ve ceza muhakemesi hukukuna ilişkin tarafımızdan hazırlanmış sorulara yer verilmiştir. Bu sorular, “Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Seçme Sınavlarında” çıkan sorular incelenmeksizin hazırlanmış, orijinal sorulardır. Öğretim elemanlarının tamamen kendi çalışmalarının ürünüdür. Kural olarak sorular 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun hükümleri sırasıyla esas alınarak hazırlanmıştır. Diğer bir söyleyişle soruların sırası, kanun hükümlerinin sırasına paraleldir. Bu nedenle sınava hazırlanan adaylara soruları çözerken kanun hükümlerini okumalarını tavsiye ederiz.
Ceza Muhakemesi soruları Prof.Dr. Hamide ZAFER tarafından, Ceza Hukuku Genel Hükümler Soruları Yrd.Doç.Dr. Aysun ALTUNKAŞ ve Arş.Gör. Yağız YAVUZ tarafından, Ceza Hukuku Özel Hükümler soruları ise Aysun ALTUNKAŞ tarafından hazırlanmıştır.
Soruların bir kısmı “aşağıdaki ifadelerden/anlatımlardan hangisi yanlıştır” şeklindedir. Bu tip sorular özellikle konuların yeniden hatırlanarak pekiştirilmesi için hazırlanmıştır. Bu nedenle seçenekler olması gerekenden daha uzun tasarlanmıştır.
Tarafımızdan hazırlanan sorulardan sonra ikinci bölümde “Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Seçme Sınavlarında” çıkmış olan eski tarihli sorulara yer verilmiştir. Bu sayede sınava hazırlanan adayların sınavda çıkan soruları görerek sınava ilişkin merakını gidermesi amaçlanmıştır. Sınavlarda çıkmış soruların bir kısmına ilişkin hükümler değiştiği için soruların güncellenmesi gerekmiştir. Bu bölümde yer verilen sorular kanun değişikliklerine uygun olarak revize edilmiştir.
Üçüncü ve son bölümde elimizde hazır bulunan ve ceza hukuku sınavlarında sorduğumuz soruları sizlerle paylaşmak istedik.
Çalışmada soruların cevap anahtarına her bölümün sonunda yer verilmiştir. Soruların cevapları gerekçeli olarak özellikle açıklanmamıştır. Bunun bir nedeni yayınevinin bu şekilde bir çalışma talep etmesi, diğer nedeni ise soruların kanun esas alınarak hazırlanmış olmasıdır. Sorular ilgili kanunlarla birlikte cevaplanmaya çalışıldığında zaten adaylar kendiliklerinden doğru cevabı göreceklerdir.
Çalışmanın tüm ilgilenenlere ve sınava hazırlananlara yararlı olmasını diler, ARİSTO A.Ş. Genel Müdürü Mesut YAVUZ'a ve tüm ARİSTO ailesine teşekkürlerimizi sunarız.
İstanbul /Acıbadem, 4.10.2017
Prof. Dr. Hamide ZAFER/Yrd. Doç. Dr. Aysun ALTUNKAŞ/
Arş. Gör. Yağız YAVUZ
Prof. Dr. Hamide ZAFER
- Eğitim Sayısı 0
- E-Kitap Sayısı 1
- Eğitim Alan Kişi Sayısı 0
- E-Kitap Alan Kişi Sayısı 100
Eğitmen Hakkında
1996 yılında Ceza Hukukunda Terörizm konulu teziyle Dr.; 2005 yılında Faile Yardım Suçu ve Müdafiin Bu Suçtan Sorumluluğu konulu teziyle Doçent unvanını aldı. 6.4. 2011 yılında Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Ceza Hukukuyla Korunması başlıklı çalışmasıyla Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Profesör kadrosuna atandı. Halen Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ceza ve Ceza Muhakemesi Anabilim Dalında görev yapmaktadır.
FORMÜL:
Kitabın Sayfa Sayısı / 2 x 1000 / 69000 = 1000 adet basılan bir kitap için kesilen ağaç sayısı
Kağıt yapımında, genellikle iğne yapraklı ağaçlardan Ladin ve Çam ağaçları kullanılmaktadır. Çoğunluk çam ağacına aittir.
Dünya çapında her gün 80.000 ila 160.000 ağaç kesilmekte ve kağıt endüstrisinde kullanılmaktadır. Ormanlar yok edilmekte, küresel ölçekte iklim değişikliğine sebep olmaktadır.
Bir çam ağacının boyunu ortalama 18 m, yarıçapı da 15 cm eder. Bu durumda bir çam ağacı 1,2717 metreküptür. 0.0083 metreküp odun yaklaşık 4,5 kg gelir. Bu durumda 1,2717 metreküp odun yani bir ağaç 690 kg gelecektir.
Bir ağaçtan elde edilen kağıt, ağacın ağırlığının yarısı kadar etmektedir.
O halde, ortalama bir çam ağacı 690 kg ettiğine göre, elde edilecek kağıt 345 kg olacaktır.
Bir A4 beyaz kağıdın ağırlığı 5 gr etmektedir. Demek ki, bir ağaçtan 345000/5 = 69000 adet A4 yaprağı elde edilmektedir.
Günümüzde özellikle dijital kitap baskılarında, kitabın boyutu ne olursa olsun A4 boyutunda kağıt harcanmakta olup, kesime giren kısımları atılmaktadır.
Buraya kadar elde edilen verilerle şöyle bir formül çıkartılabilmektedir:
Kitabın sayfa sayısı / 2 = kitapta kullanılan kağıt yaprağı.
Her kitabın asgari 1000 adet basıldığı (ki ortalama çok daha yüksek çıkacaktır)
FORMÜL:
Kitabın Sayfa Sayısı / 2 x 1000 / 69000 = 1000 adet basılan bir kitap için kesilen ağaç sayısı
E-kitaplar geleceğimizi kurtaracak. Gelin e-kitapları daha çok sevelim, doğaya bir nebze olsun nefes verelim.
Peki basılı kitapların çevreye verdiği tahribat sadece ağaç ile mi sınırlı? Tabii ki hayır! Bir araştırmaya göre, Amerika Birleşik Devletlerinde hava kirliliğinin yüzde yirmisini kağıt fabrikaları oluşturuyor. Bununla birlikte havayla sınırlı kalmayıp su kirliliğine de büyük ölçüde neden oluyor. Zira kağıt, yapısı gereğince bol suya ihtiyaç duyar.
Modern tesislerde bile 1 ton kağıt üretebilmek için yaklaşık 50 ton su kirletilmektedir.
Artık karar sizin? E-kitap teknolojisi yokken elbette kitaplar ağaçlardan daha önemli idi. Zira, entelektüel hale gelen her birey doğayı korumak için fazladan çaba harcayabilecek bilince kavuşmuş olacaktı.
Ya şimdi? Tamamen zararsız bir teknoloji varken, hala zararlı nostaljik alışkanlıklarınıza devam mı etmek istiyorsunuz? Siz bilirsiniz…