Menu

Arama Yapın

Aristo'nun Tüm Basılı Kitaplarında %40 İNDİRİM | Fırsattan Yararlanmak İçin Tıkla

Menu

Bu kitap, e-kitap formatında olduğu için 2,18 ağaç kesilmekten kurtarılmıştır.

E-Kitaplar

Açıklamalı ve Gerekçeli Arabuluculuk Kanunu ve Zorunlu Arabuluculuk

  • Yayınevi: Aristo Yayınevi
  • Yazar: Av. İpek TÜRKYILMAZ KABAKTEPE
  • Sayfa Sayısı: 301
  • Yayın Tarihi: 01.10.2018
  • Baskı: 1
  • Tür: E-kitap
  • Basılı Olsaydı Fiyatı: 115,00
115,00 TL
46,00 TL

Bu kitap 2258 kez incelendi; 100 adet satıldı.

Kategoriler: Arabuluculuk Hukuku, Bütün Hukuk Kitapları, Mevzuat

6325 sayılı Hukuki Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk Kanunu ile 4857 sayılı İş Kanunu'nda 7036 sayılı kanun ile yapılan değişiklikler neticesinde bireysel ve toplu iş sözleşmesine dayanan işçi veya işveren alacağı ve tazminatı ile işe iade talepli işçi işveren uyuşmazlıklarında arabuluculuk çözüm yöntemine başvuru dava şartı haline gelmiştir.
Uyuşmazlıkların Arabuluculuk yöntemi ile çözülmesi, dava şartı olarak 01.01.2018 tarihinden itibaren aktif olarak uygulanmaktadır.
Arabuluculuğun dava şartı olarak hayatımıza girmesi ile hukuk sisteminde birçok değişiklik olmuştur. Uyuşmazlıkların hızlı ve etkili çözümünün yanında, yöntem toplumsal barışa katkı sunmaktadır. Süreç tarafların birbirine yaklaşımını farklılaştırmış, anlaşma ortamı oluşturulduğunda tarafların anlaşmaya istekli olduğu gözlemlenmiştir. Çatışmanın azaldığı ve anlaşma zemininde buluşan tarafların, mahkemede dava açma, takip etme konusunda isteksiz oldukları fark edilmiştir.
Arabuluculuk hızlı ve pratik bir çözüm yöntemidir. Bu yöntemin hantallaşmasını, iş yükünü artıran, sonuca varmayı engelleyen ve tarafları süreçten soğutan bir yöntem olmaması için arabulucular olarak gereken çabayı sarf etmemiz gerekmektedir. Bu sebeple ana noktalara temas eden sorunları minimize eden bir rehber hazırladık.
Değişiklerle yenilenen kanunun yönetmeliği de Resmî Gazetede yayınlanmış ve 2. Baskıda yer verilmiştir.
Uyuşmazlıkların arabuluculuk yöntemi ile dostane yollarla çözülmesinin pratik bir yöntem olarak devam etmesini, barışçıl çözüm yöntemlerinin geliştirilmesini dilerim.

Av. İpek TÜRKYILMAZ KABAKTEPE

  • Eğitim Sayısı 0
  • E-Kitap Sayısı 1
  • Eğitim Alan Kişi Sayısı 0
  • E-Kitap Alan Kişi Sayısı 100

Eğitmen Hakkında

Avukat - Arabulucu

Sosyal Medya


FORMÜL:

 

Kitabın Sayfa Sayısı / 2 x 1000 / 69000 = 1000 adet basılan bir kitap için kesilen ağaç sayısı

 

 

Kağıt yapımında, genellikle iğne yapraklı ağaçlardan Ladin ve Çam ağaçları kullanılmaktadır. Çoğunluk çam ağacına aittir.

 

Dünya çapında her gün 80.000 ila 160.000 ağaç kesilmekte ve kağıt endüstrisinde kullanılmaktadır. Ormanlar yok edilmekte, küresel ölçekte iklim değişikliğine sebep olmaktadır.

 

Bir çam ağacının boyunu ortalama 18 m, yarıçapı da 15 cm eder. Bu durumda bir çam ağacı 1,2717 metreküptür. 0.0083 metreküp odun yaklaşık 4,5 kg gelir. Bu durumda 1,2717 metreküp odun yani bir ağaç 690 kg gelecektir.

 

Bir ağaçtan elde edilen kağıt, ağacın ağırlığının yarısı kadar etmektedir.

 

O halde, ortalama bir çam ağacı 690 kg ettiğine göre, elde edilecek kağıt 345 kg olacaktır.

 

Bir A4 beyaz kağıdın ağırlığı 5 gr etmektedir. Demek ki, bir ağaçtan 345000/5 = 69000 adet A4 yaprağı elde edilmektedir.

 

Günümüzde özellikle dijital kitap baskılarında, kitabın boyutu ne olursa olsun A4 boyutunda kağıt harcanmakta olup, kesime giren kısımları atılmaktadır.

 

Buraya kadar elde edilen verilerle şöyle bir formül çıkartılabilmektedir:

 

Kitabın sayfa sayısı / 2 = kitapta kullanılan kağıt yaprağı.

 

Her kitabın asgari 1000 adet basıldığı (ki ortalama çok daha yüksek çıkacaktır)

 

FORMÜL:

 

Kitabın Sayfa Sayısı / 2 x 1000 / 69000 = 1000 adet basılan bir kitap için kesilen ağaç sayısı

 

E-kitaplar geleceğimizi kurtaracak. Gelin e-kitapları daha çok sevelim, doğaya bir nebze olsun nefes verelim.

 

Peki basılı kitapların çevreye verdiği tahribat sadece ağaç ile mi sınırlı? Tabii ki hayır! Bir araştırmaya göre, Amerika Birleşik Devletlerinde hava kirliliğinin yüzde yirmisini kağıt fabrikaları oluşturuyor. Bununla birlikte havayla sınırlı kalmayıp su kirliliğine de büyük ölçüde neden oluyor. Zira kağıt, yapısı gereğince bol suya ihtiyaç duyar.

 

Modern tesislerde bile 1 ton kağıt üretebilmek için yaklaşık 50 ton su kirletilmektedir.

 

Artık karar sizin? E-kitap teknolojisi yokken elbette kitaplar ağaçlardan daha önemli idi. Zira, entelektüel hale gelen her birey doğayı korumak için fazladan çaba harcayabilecek bilince kavuşmuş olacaktı.

 

Ya şimdi? Tamamen zararsız bir teknoloji varken, hala zararlı nostaljik alışkanlıklarınıza devam mı etmek istiyorsunuz? Siz bilirsiniz…