E-Kitaplar
İcra ve İflas Hukukuna İlişkin "Makale ve İnceleme Yazıları" ile "Hukuki Mütalaalar" ve Yüksek Mahkemenin Önemli İçtihatları - CİLT 3
- Yayınevi: Aristo Yayınevi
- Yazar: Av. Talih UYAR
- Sayfa Sayısı: 1510
- Yayın Tarihi: 30.01.2024
- Baskı: 1
- Tür: E-kitap
- Basılı Olsaydı Fiyatı: 0,00
Bu kitap 1282 kez incelendi; 190 adet satıldı.
Kategoriler: Bütün Hukuk Kitapları, Genel Hukuk, İcra ve İflas Hukuku, Makaleler
Ocak/1970 tarihinden beri, icra ve iflâs hukuku ile ilgilenmiş bir ‘hukukçu’ olarak, bu süre içinde birçok uyuşmazlıkla karşılaştık.
Bir taraftan ‘avukat’ olarak bunlara çözüm aradık, bir taraftan da -1981 yılından itibaren önce Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde, sonra da Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde- öğretim görevlisi olarak çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz…
Bu süre içinde, yazdığımız ‘makale ve inceleme yazıları’mız ile ‘hukuki mütalâalar’ımız, çeşitli mesleki dergi ve internet sitelerinde yayımlandı.
Meslek hayatımızın devam ettiği 50 yılı aşkın süre içinde uygulamaya yönelik ‘Makale ve İnceleme Yazıları’mız ile hazırladığımız ‘Hukuki Mütalâa’lardan meraklı icra ve iflas hukukçularının da yararlanmalarının isabetli olacağını düşünerek, bu kitabımızı ‘online olarak’ www.e-uyar.com adresinde de sunmaya karar verdik.
Bu çalışma, b e ş b ö l ü m ' den oluşmaktadır: Önce -41 sayfalık- bir "İÇİNDEKİLER" kısmı bulunmakta, sonra 'Birinci Bölüm'de "Önemli Bilgi Notları", 'İkinci Bölüm'de "Önemli Yönetmelikler", 'Üçüncü Bölüm'de "Makale ve İnceleme Yazıları", 'Dördüncü Bölüm'de "Hukuki Mütalâalar" ve 'Beşinci Bölüm'de "Uygulamada Çok Önem Taşıyan Yüksek Mahkeme İçtihatları"na yer verilmiştir.
Kitap haline geldiğinde 4.600 sayfayı aşan ve (151) ‘makale ve inceleme yazıları’mızın, (137) ‘hukuki mütalâa’larımızın ve (48) ‘çok önemli yüksek mahkeme içtihadı’nın yer aldığı bu çalışmamızın; tüm icra ve iflâs hukukçularına hayırlı olmasını temenni ederiz.
Bugüne kadar yazdığımız tüm ‘makale ve inceleme yazıları’mız ile ‘hukuki mütalâalar’ımızı tasnif ederek, bunların kitap haline getirilmesinde emeği geçen Stj. Av. Emre BEDİR’e teşekkür ederiz.
En iyi dileklerimizle…
Ekim/2023
Av. Talih UYAR
Av. Talih UYAR
- Eğitim Sayısı 8
- E-Kitap Sayısı 3
- Eğitim Alan Kişi Sayısı 2796
- E-Kitap Alan Kişi Sayısı 585
İcra ve İflas Hukukunun Güncel Sorunları
- 1 Şubat 2025 Eğitim Tarihi
- 10:00 - 17:00 Eğitim Saati
- 420 Dakika
Eğitmen Hakkında
9 Eylül Üniversitesi Hukuku Fakültesi’nin eski öğretim görevlisi olan Av. Talih Uyar; 20 Haziran 1945 yılında Manisa'da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1966 yılında birincilikle bitiren Av. Talih Uyar’ın bugüne kadar 68 kitabı ve 400’ü aşkın makalesi yayımlanmıştır.
FORMÜL:
Kitabın Sayfa Sayısı / 2 x 1000 / 69000 = 1000 adet basılan bir kitap için kesilen ağaç sayısı
Kağıt yapımında, genellikle iğne yapraklı ağaçlardan Ladin ve Çam ağaçları kullanılmaktadır. Çoğunluk çam ağacına aittir.
Dünya çapında her gün 80.000 ila 160.000 ağaç kesilmekte ve kağıt endüstrisinde kullanılmaktadır. Ormanlar yok edilmekte, küresel ölçekte iklim değişikliğine sebep olmaktadır.
Bir çam ağacının boyunu ortalama 18 m, yarıçapı da 15 cm eder. Bu durumda bir çam ağacı 1,2717 metreküptür. 0.0083 metreküp odun yaklaşık 4,5 kg gelir. Bu durumda 1,2717 metreküp odun yani bir ağaç 690 kg gelecektir.
Bir ağaçtan elde edilen kağıt, ağacın ağırlığının yarısı kadar etmektedir.
O halde, ortalama bir çam ağacı 690 kg ettiğine göre, elde edilecek kağıt 345 kg olacaktır.
Bir A4 beyaz kağıdın ağırlığı 5 gr etmektedir. Demek ki, bir ağaçtan 345000/5 = 69000 adet A4 yaprağı elde edilmektedir.
Günümüzde özellikle dijital kitap baskılarında, kitabın boyutu ne olursa olsun A4 boyutunda kağıt harcanmakta olup, kesime giren kısımları atılmaktadır.
Buraya kadar elde edilen verilerle şöyle bir formül çıkartılabilmektedir:
Kitabın sayfa sayısı / 2 = kitapta kullanılan kağıt yaprağı.
Her kitabın asgari 1000 adet basıldığı (ki ortalama çok daha yüksek çıkacaktır)
FORMÜL:
Kitabın Sayfa Sayısı / 2 x 1000 / 69000 = 1000 adet basılan bir kitap için kesilen ağaç sayısı
E-kitaplar geleceğimizi kurtaracak. Gelin e-kitapları daha çok sevelim, doğaya bir nebze olsun nefes verelim.
Peki basılı kitapların çevreye verdiği tahribat sadece ağaç ile mi sınırlı? Tabii ki hayır! Bir araştırmaya göre, Amerika Birleşik Devletlerinde hava kirliliğinin yüzde yirmisini kağıt fabrikaları oluşturuyor. Bununla birlikte havayla sınırlı kalmayıp su kirliliğine de büyük ölçüde neden oluyor. Zira kağıt, yapısı gereğince bol suya ihtiyaç duyar.
Modern tesislerde bile 1 ton kağıt üretebilmek için yaklaşık 50 ton su kirletilmektedir.
Artık karar sizin? E-kitap teknolojisi yokken elbette kitaplar ağaçlardan daha önemli idi. Zira, entelektüel hale gelen her birey doğayı korumak için fazladan çaba harcayabilecek bilince kavuşmuş olacaktı.
Ya şimdi? Tamamen zararsız bir teknoloji varken, hala zararlı nostaljik alışkanlıklarınıza devam mı etmek istiyorsunuz? Siz bilirsiniz…