Makaleler
64 adet makale bulundu.
BEDEN GÜCÜ KAYIPLARI HANGİ YÖNETMELİĞE GÖRE BELİRLENMELİ
30 Ekim 2024
Haksız fiillerden kaynaklanan beden gücü kayıplarının nasıl belirlenmesi gerektiği, başta Adli Tıp Kurumu olmak üzere, Tıp Fakültelerinin Adli Tıp Anabilim Dallarına, Sosyal Güvenlik Ku-rumu Yüksek Sağlık Kuruluna ve yetkili sağlık kurullarına bırakıl-mak gerekirken, gerek Yargıtay kararlarıyla ve gerek sigorta şirketlerinin istekleri doğrultusunda yapılan düzenlemelerle karmaşa ve sorunlar yaratılmaktadır.
Devamını OkuTİCARET MAHKEMELERİNDE ARABULUCULUK HAKKINDA
30 Ekim 2024
6102 sayılı T.Ticaret Kanunu’nun 5.maddesinden sonra gel-mek üzere, 06.12.2018 gün 7155 sayılı Kanun’un 20.maddesiyle “Dava şartı olarak arabuluculuk” başlığı altında 5/A maddesi ek-lenmiştir.
Devamını OkuYETERSİZ ÖDEMELERİN İPTALİ VE BAKİYE ZARARIN ÖDETİLMESİ
30 Ekim 2024
Tazminat miktarlarına ilişkin olup da, yetersiz veya fahiş olduğu açıkça belli olan anlaşmalar veya uzlaşmalar, yapıldıkları tarihten başlayarak iki yıl içinde iptal edilebilir
Devamını OkuHATIR TAŞIMASI VE HATIR İÇİN KULLANMA, KULLANDIRMA
30 Ekim 2024
Hatır taşıması, taşıyanın bir kimseyi taşıtına bindirip ücret al-maksızın ve bir çıkarı olmaksızın bir yerden bir yere götürmesidir.
Devamını OkuÖLÜM VE BEDENSEL ZARARLAR NEDENİYLE MADDİ TAZMİNAT HESAPLARI
30 Ekim 2024
Ölüm ve bedensel zararlar nedeniyle tazminat konuları, bir “insan hakları" sorunudur. Çünkü, hukukça korunması gereken en yüce hak “yaşama hakkı” ve buna bağlı olarak “sağlık hakkı”dır. Anayasa’nın 17’nci ve 56’ncı maddelerine göre “Herkes yaşama, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme; sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir.
Devamını OkuISLAHLA ZAMANAŞIMI SAVUNMASI YAPILAMAMALIDIR
30 Ekim 2024
Islahla zamanaşımı savunmasının kabul edilmesi, haksız ve adaletsiz bir görüş ve yanlış bir uygulamadır.
Devamını OkuYAŞAM BOYU BAKIM GİDERLERİ
30 Ekim 2024
Haksız eylem veya hukuka aykırı bir olay sonucu ağır yarala-nıp ileri derecede beden gücü kaybına uğrayan kişi, artık tek başına yaşamını sürdüremeyecekse, oturup kalkmada, yiyip içmede başkasının sürekli yardımı gerekiyorsa, bu kişiye "güç kaybı" tazminatının (sakatlık tazminatının) yanı sıra, ayrıca "yaşam boyu bakım giderleri" ödenmek gerekir.
Devamını OkuTÜRK BORÇLAR KANUNU’NUN ZAMANAŞIMI HÜKÜMLERİ DEĞİŞTİRİLMELİDİR
30 Ekim 2024
Önceki BK.60.maddesindeki (1) yıllık haksız fiil zamanaşımı, uzun yıllar pek çok kişinin hak kaybına neden olmuş; hiç bir dava-nın bir yılda sonuçlanmadığı bilinmesine karşın, hiç kimse (ne bir akademisyen, ne bir milletvekili, ne bir yargıç ya da avukat) süre-nin artırılması yönünde girişimde bulunmamış, böylesine bir duyarsızlık yıllarca sürüp gitmiştir.
Devamını OkuSİGORTA ŞİRKETLERİNE VERİLEN İBRANAMELERİN KAPSAMI VE GEÇERLİĞİ
30 Ekim 2024
Uygulamada sık sık rastlanılan ve duraksamalara yol açan “sigorta ibranameleri” konusuna, Yargıtay kararlarıyla açıklık getirilmiş ve şu ilkeler ortaya konulmuştur:
Devamını OkuDESTEKTEN YOKSUN KALMA TAZMİNATINDA DUL EŞİN YENİDEN EVLENME OLASILIĞINI BELİRLEME TARİHİ
30 Ekim 2024
Bilindiği gibi, dul eşin destekten yoksun kalma tazminatı he-saplanırken yeniden evlenme olasılığı üzerinde durulmakta ve bu tazminattan indirim nedeni sayılmaktadır.
Devamını OkuKurumsal Üyelikler İçin
Kurumsal Teklif Alın
Ekibinizin hukuk bilgisini yükseltin, kaliteli içeriklerle size yardımcı olmaya hazırız!
Ekibinize, Hukuk Eğitim’in birbirinden kaliteli eğitimlerine sınırsız erişim imkanı sunun.