E-Kitaplar
Rehnin Paraya Çevrilmesi Yoluyla Takipler ve Özellik Arz Eden Bazı İcra İflas Uygulamaları
- Yayınevi: Aristo Yayınevi
- Yazar: Atilla GÜNDOĞAN
- Sayfa Sayısı: 312
- Yayın Tarihi: 01.09.2019
- Baskı:
- Tür: E-kitap
- Basılı Olsaydı Fiyatı: 360,00
Bu kitap 2599 kez incelendi; 210 adet satıldı.
Kategoriler: Bütün Hukuk Kitapları, İcra ve İflas Hukuku
Uygulamaya yönelik pratik bilgileri ve çözümleri, uygulamaya yönelik örnekleri içeren İcra ve iflas hukuku severlere ve bu alanda yardım etmeyi amaçlayan bir icra iflas hukuku başucu kitabı niteliğindeki iş bu eser rehin takip şekline ve özel takip şekillerine ilişkin icra iflas hukuku alanındaki boşluğu Yargıtay İçtihatlarıyla doldurmak adına hazırlanmıştır.
Kitap içerisinde Rehnin paraya çevrilmesi yoluyla takip, Rehnin paraya çevrilmesi yoluyla takipte püf noktalara isabet eden kararlar, özel takip yolları ve bazı haciz türleri ve maaş haczi konusu, kararları, tedbir kararları, itfa, zaman aşımı, vb. bir çok örnek ile Yargıtay kararları da ek olarak iliştirilmiştir. İİK.45-185-145-146-147-150 E maddeleri ve şerhleri, 150 ı-153 üncü madde şerhleri, 150 c şerhleri vb. şerhler ele alınmıştır.
Söz konusu kitabın özellikle tüm İcra İflas Çalışanları, Avukatlara, İcra Müdür ve Yardımcısı vazifesi görenlere ve tüm Hukuk severlere katkı sağlamasını amaçladım.
Rehnin paraya çevrilmesi yoluyla takip özellikle uygulama da çok fazla hak ettiği ilgiyi görmemekte ve hep bu alanda eser ve kaynak az olması nedeniyle hak ettiği değeri bulamamakta olduğundan söz konusu çalışmamızda bu takip türünün İcra İflas hukukunun içinde ne denli önemli olduğu ve hukuk sujesinde mutlak
ihmal edilmemesi gereken bir alan olduğu hususuna önemle vurgular ve göndermeler yapılmıştır.
Özellikle İcra ve iflas dairesi personellerinin bu alanda uygulamaya yönelik çalışmalar için pratik içtihat bilgilerine de ihtiyaç duyulduğu görülmektedir.
Atilla GÜNDOĞAN
- Eğitim Sayısı 19
- E-Kitap Sayısı 16
- Eğitim Alan Kişi Sayısı 4805
- E-Kitap Alan Kişi Sayısı 2026
Eğitmen Hakkında
Atilla GÜNDOĞAN ilk ve orta öğretimini Aydın da tamamlamış olup, öncelikle bankacılık ve sigortacılık bölümünde eğitim almış akabinde ,adalet yüksek okulunu örgün olarak derece ile bitirmiş , Hukuk Fakültesi ve Kamu Yönetimi bölümlerinden ayrı ayrı tarihlerde mezun olmuştur. Ayrıca Kamu Hukuku Alanında Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir.Aynı zamanda tarih lisan eğitimine devam etmektedir.Ayrıca bilişim hukuku sertifasına sahip yazarın yayımlanmış bir çok kitap ve makalesi bulunmaktadır.
Türkiye'nin bir çok yerinde aktif olarak İcra Müdürü ve Yardımcılığı görevi üstelen yazar aynı zamanda ,Konkordato Komiserliği Sertifikasına sahiptir. Hesap Bilirkişi olarak da uzun dönem bilirkişilik yapan yazarımız ,Avrupa Birliği Eşleştirme Projeleri kapsamında Adli Tebligat Sistemin İyileştirilmesi Projesine katılım sağlamış ve bu alanda da sertifikaya sahip olmuştur.
İcra iflas hukuku alanında bir çok kitap ve makale ve inceleme yazısı bulunan yazarımız ,İcra Müdürü olarak görev yapmaktadır.
İflas Hukuku Uygulamaları ve Taşınmaz Satışı Uygulamaları ,Sıra cetveli ,Rehinin Paraya Çevrilmesi Yoluyla Takip, Harç ve Vergiler Konusunda bir çok seminer ve söyleşide sunumlar yapan ve yazarımız özellikle uygulamaya yönelik olarak teori ile İcra iflas hukukunu ,pratik olarak uygulama ile bütünleştirici sunumlar gerçekleştirmektedir.
FORMÜL:
Kitabın Sayfa Sayısı / 2 x 1000 / 69000 = 1000 adet basılan bir kitap için kesilen ağaç sayısı
Kağıt yapımında, genellikle iğne yapraklı ağaçlardan Ladin ve Çam ağaçları kullanılmaktadır. Çoğunluk çam ağacına aittir.
Dünya çapında her gün 80.000 ila 160.000 ağaç kesilmekte ve kağıt endüstrisinde kullanılmaktadır. Ormanlar yok edilmekte, küresel ölçekte iklim değişikliğine sebep olmaktadır.
Bir çam ağacının boyunu ortalama 18 m, yarıçapı da 15 cm eder. Bu durumda bir çam ağacı 1,2717 metreküptür. 0.0083 metreküp odun yaklaşık 4,5 kg gelir. Bu durumda 1,2717 metreküp odun yani bir ağaç 690 kg gelecektir.
Bir ağaçtan elde edilen kağıt, ağacın ağırlığının yarısı kadar etmektedir.
O halde, ortalama bir çam ağacı 690 kg ettiğine göre, elde edilecek kağıt 345 kg olacaktır.
Bir A4 beyaz kağıdın ağırlığı 5 gr etmektedir. Demek ki, bir ağaçtan 345000/5 = 69000 adet A4 yaprağı elde edilmektedir.
Günümüzde özellikle dijital kitap baskılarında, kitabın boyutu ne olursa olsun A4 boyutunda kağıt harcanmakta olup, kesime giren kısımları atılmaktadır.
Buraya kadar elde edilen verilerle şöyle bir formül çıkartılabilmektedir:
Kitabın sayfa sayısı / 2 = kitapta kullanılan kağıt yaprağı.
Her kitabın asgari 1000 adet basıldığı (ki ortalama çok daha yüksek çıkacaktır)
FORMÜL:
Kitabın Sayfa Sayısı / 2 x 1000 / 69000 = 1000 adet basılan bir kitap için kesilen ağaç sayısı
E-kitaplar geleceğimizi kurtaracak. Gelin e-kitapları daha çok sevelim, doğaya bir nebze olsun nefes verelim.
Peki basılı kitapların çevreye verdiği tahribat sadece ağaç ile mi sınırlı? Tabii ki hayır! Bir araştırmaya göre, Amerika Birleşik Devletlerinde hava kirliliğinin yüzde yirmisini kağıt fabrikaları oluşturuyor. Bununla birlikte havayla sınırlı kalmayıp su kirliliğine de büyük ölçüde neden oluyor. Zira kağıt, yapısı gereğince bol suya ihtiyaç duyar.
Modern tesislerde bile 1 ton kağıt üretebilmek için yaklaşık 50 ton su kirletilmektedir.
Artık karar sizin? E-kitap teknolojisi yokken elbette kitaplar ağaçlardan daha önemli idi. Zira, entelektüel hale gelen her birey doğayı korumak için fazladan çaba harcayabilecek bilince kavuşmuş olacaktı.
Ya şimdi? Tamamen zararsız bir teknoloji varken, hala zararlı nostaljik alışkanlıklarınıza devam mı etmek istiyorsunuz? Siz bilirsiniz…