E-Kitaplar
Mesafeli̇ Sözleşmeler Alanında Geti̇ri̇len Deği̇şi̇kli̇kler Ve Değerlendi̇ri̇lmesi̇
- Yayınevi: Aristo Yayınevi
- Yazar: Prof. Dr. Şebnem AKİPEK
- Sayfa Sayısı: 24
- Yayın Tarihi: 25.07.2023
- Baskı: 1
- Tür: E-kitap
- Basılı Olsaydı Fiyatı: 30,00
Bu kitap 1299 kez incelendi; 27 adet satıldı.
Kategoriler: Bütün Hukuk Kitapları, Kongreler / Sempozyumlar, Tüketici Hukuku
Mesafeli sözleşmeler, tüketici ile satıcı ya da sağlayıcının eş zamanlı olarak bir arada bulunmadan, uzaktan iletişim araçlarından yararlanmak suretiyle kurulan sözleşmelerdir. Mesafeli sözleşme ile satıcı ve sağlayıcı ile fiziksel olarak bir araya gelmeden, tüketicinin akdedebileceği sözleşmede bir mal veya hizmetin uzaktan pazarlanmasına yönelik bir sisteme ihtiyaç duyulmaktadır. Taraflar arasında sözleşmenin kurulduğu ana kadar ve kurulduğu an dâhil olmak üzere uzaktan iletişim araçlarının kullanılması gerekmektedir. Burada uzaktan iletişim araçlarının kullanılması önem taşımaktadır. Tarafların bir araya gelmeden uzaktan iletişim araçları ile akdettikleri mesafeli sözleşmeler farklı sözleşme tipleri olabilmektedir. Kurulacak sözleşmenin tipi mesafeli sözleşmenin kapsamını oluşturmaktadır. Uzaktan iletişim araçları ile kurulan mesafeli sözleşmelerin tipi isimli ya da isimsiz sözleşme şeklinde nitelendirilebilmektedir.
Prof. Dr. Şebnem AKİPEK
- Eğitim Sayısı 53
- E-Kitap Sayısı 35
- Eğitim Alan Kişi Sayısı 86487
- E-Kitap Alan Kişi Sayısı 11855
Aristo Hocam HMGS 2025 NİSAN
- 30 Nisan 2025 Eğitim Tarihi
- 12:00 - 22:00 Eğitim Saati
- 600 Dakika
Eğitmen Hakkında
Av. Arb. Prof. Dr. Şebnem AKİPEK ÖCAL, Akademisyen, Arabulucu, Avukat (Ankara Barosuna kayıt 1990).
Hukuk Eğitimi; Profesör, Aralık 2010, Doçent, Mayıs 2004, Doktora (PH.D.) Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mayıs 1998, Yüksek Lisans (LL.M.) University of London, London School of Economics and Political Science, Ekim 1991, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi-birincilikle mezuniyet, Haziran 1989.
İş Tecrübesi, Medeni Hukuk Profesörü, TED Üniversitesi Öğretim Üyesi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eski Hukuk Müşaviri, Ankara Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Eski Müdürü, Kadir Has Üniversitesi Eski Dekanı, TED Üniversitesi Eski Rektör Yardımcısı.
Misafir Öğretim Üyesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Ufuk Üniversitesi, TED Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi.
Önemli Çalışmalarından Bazıları,
● Temmuz 2019, Salzburg Üniversitesi tarafından düzenlenen yaz okulunda “Introduction to Turkish Law and Turkish Succession Law” konusunda ders verme, Salzburg, Avusturya.
● Temmuz 2019, Salzburg Üniversitesi tarafından düzenlenen panel ve workshop’da “Breach of Contract” ve “Family Law” konularında davetli konuşmacı olarak, Salzburg, Avusturya.
● Nisan 2019, Willem Vis Kurgusal Duruşma Yarışmasında Hakem, Viyana, Avusturya.
● Mart 2019, Willem Vis East Kurgusal Duruşma Yarışmasında Hakem, Hong Kong.
Salzburg Üniversitesi tarafından düzenlenen yaz okulunda “Introduction to Turkish Law and Turkish Succession Law” konusunda ders verme, Salzburg, Avusturya (Temmuz 2018),
● Salzburg Üniversitesi tarafından düzenlenen panel ve workshop’da “Breach of Contract”, “Family Law” ve “Transfer of Title” konularında davetli konuşmacı olarak, Salzburg, Avusturya (Temmuz 2018),
● Salzburg Üniversitesi tarafından düzenlenen yaz okulunda “Contracts in Turkish Law” konusunda ders verme, Salzburg, Avusturya, (Temmuz 2017),
● Salzburg Üniversitesi tarafından düzenlenen panel ve workshop’da “Breach of Contract”, “Family Law” ve “Marriage Settlement” konularında davetli konuşmacı olarak, Salzburg, Avusturya, (Temmuz 2017),
● Willem Vis Kurgusal Duruşma Yarışmasında Hakem, Viyana, Avusturya (Nisan 2017),
Almanya Hildesheim’da Norddeutsche Fachhochschule für Rechtspfleger tarafından düzenlenen konferansta davetli konuşmacı (Haziran 2012),
● “Viyana Satım Sözleşmesi ve Türk Hukuku” konusunda ders, Avans University of Applied Sciences Tilburg / Hollanda (Ocak 2012) (Erasmus ders verme etkinliği kapsamında),
●Strasbourg Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde Türkiye adına savunma yapan avukat olarak (Aralık 2009),
● Almanya Hildesheim’da Norddeutsche Fachhochschule für Rechtspfleger tarafından düzenlenen konferansta davetli konuşmacı (Ocak 2008),
● Romanya Bükreş’te Friedrich Neumann Vakfı ve Bükreş Barosu tarafından düzenlenen Avrupa Birliği sürecinde Yasal Uyum konulu konferansta davetli konuşmacı (Haziran 2006),
● Slovenya Ljubljana’da, Kadın Hakları ve Sorun Çözme (Arabuluculuk) hakkında düzenlenen Eğitim Seminerinde katılımcı (Temmuz 2001),
● İngiltere-Norwich, East Anglia Üniversitesi’nde araştırma (Mart 2001),
● Avusturya Salzburg’da Sanal Ortamda Fikri Haklar ve Elektronik Ticaret konulu Salzburg Semineri’ne katılımcı (Agustos 2000),
● 4. Tüketici Konseyi bünyesinde oluşturulan “Elektronik Ticaret” Alt Komite Başkanlığı (Mart 2000),
● DPT bünyesinde oluşturulan Türkiye-AT Mevzuat Uyumu Sürekli Özel İhtisas Komisyonu’nda raportörlük (Kasım 1994),
Uzmanlık Alanları; Sözleşmeler Hukuku, Sorumluluk Hukuku, Taşınmaz Hukuku, Elektronik Ticaret Hukuku, Tüketicinin Korunması Hukuku, Bankacılık Hukuku, Fikri ve Sınai Haklar, Uluslararası Ticari Tahkim Hukuku, Uluslararası Satım Sözleşmeleri (CISG), Aile Hukuku, Miras Hukuku.
Bazı Kitaplar; Viyana Satım Antlaşması, Yetkin Yayınevi, 2019, İçtihatlı, Notlu, Atıflı Türk Medeni Kanunu, Aristo Yayınevi, 2019 (iki yazardan biri olarak), İçtihatlı, Notlu, Atıflı Türk Borçlar Kanunu, Aristo Yayınevi, 2018 (iki yazardan biri olarak), Sorularla 12 Bankaya Karşı Üç Kat Tazminat (Kartel Tazminatı) Davası, 2.Baskı, Aristo Yayıncılık, İstanbul 2017, (üç yazardan biri olarak), Uygulamalı Hukuka Giriş, Ankara 2013, Medeni Hukuk I, Kişiler Hukuku, Aile Hukuku ve Miras Hukuku, Anadolu Üniversitesi yayınları, Eskişehir 2011, Tapuya Kayıtlı Taşınmazların Bölünmesi, Birleştirilmesi ve Arazi Toplulaştırmasının Genel Esasları, Ankara 2010. Alt Vekâlet, Ankara 2003. Sözleşmeler Rehberi, genişletilmiş ve gözden geçirilmiş 2. Baskı, Ankara 2002 (iki yazardan biri olarak). Türk Hukuku ve Mukayeseli Hukuk Açısından Tüketici Kredisi, Ankara 1999.
Çeşitli kitaplarda bölüm yazarlığı görevi üstlenmiş ve çok sayıda makalesi yayımlanmıştır. Çok sayıda sempozyum, panel ve konferansta davetli konuşmacı olarak farklı konularda tebliğler sunmuştur.
ICC, TOBB gibi kurumsal tahkimlerde ve ad hoc tahkimlerde baş hakem ve taraf hakemi olarak görev yapmıştır.
Yabancı Dil; İngilizce (çok iyi), Almanca (çok iyi), Türkçe (Anadil).
FORMÜL:
Kitabın Sayfa Sayısı / 2 x 1000 / 69000 = 1000 adet basılan bir kitap için kesilen ağaç sayısı
Kağıt yapımında, genellikle iğne yapraklı ağaçlardan Ladin ve Çam ağaçları kullanılmaktadır. Çoğunluk çam ağacına aittir.
Dünya çapında her gün 80.000 ila 160.000 ağaç kesilmekte ve kağıt endüstrisinde kullanılmaktadır. Ormanlar yok edilmekte, küresel ölçekte iklim değişikliğine sebep olmaktadır.
Bir çam ağacının boyunu ortalama 18 m, yarıçapı da 15 cm eder. Bu durumda bir çam ağacı 1,2717 metreküptür. 0.0083 metreküp odun yaklaşık 4,5 kg gelir. Bu durumda 1,2717 metreküp odun yani bir ağaç 690 kg gelecektir.
Bir ağaçtan elde edilen kağıt, ağacın ağırlığının yarısı kadar etmektedir.
O halde, ortalama bir çam ağacı 690 kg ettiğine göre, elde edilecek kağıt 345 kg olacaktır.
Bir A4 beyaz kağıdın ağırlığı 5 gr etmektedir. Demek ki, bir ağaçtan 345000/5 = 69000 adet A4 yaprağı elde edilmektedir.
Günümüzde özellikle dijital kitap baskılarında, kitabın boyutu ne olursa olsun A4 boyutunda kağıt harcanmakta olup, kesime giren kısımları atılmaktadır.
Buraya kadar elde edilen verilerle şöyle bir formül çıkartılabilmektedir:
Kitabın sayfa sayısı / 2 = kitapta kullanılan kağıt yaprağı.
Her kitabın asgari 1000 adet basıldığı (ki ortalama çok daha yüksek çıkacaktır)
FORMÜL:
Kitabın Sayfa Sayısı / 2 x 1000 / 69000 = 1000 adet basılan bir kitap için kesilen ağaç sayısı
E-kitaplar geleceğimizi kurtaracak. Gelin e-kitapları daha çok sevelim, doğaya bir nebze olsun nefes verelim.
Peki basılı kitapların çevreye verdiği tahribat sadece ağaç ile mi sınırlı? Tabii ki hayır! Bir araştırmaya göre, Amerika Birleşik Devletlerinde hava kirliliğinin yüzde yirmisini kağıt fabrikaları oluşturuyor. Bununla birlikte havayla sınırlı kalmayıp su kirliliğine de büyük ölçüde neden oluyor. Zira kağıt, yapısı gereğince bol suya ihtiyaç duyar.
Modern tesislerde bile 1 ton kağıt üretebilmek için yaklaşık 50 ton su kirletilmektedir.
Artık karar sizin? E-kitap teknolojisi yokken elbette kitaplar ağaçlardan daha önemli idi. Zira, entelektüel hale gelen her birey doğayı korumak için fazladan çaba harcayabilecek bilince kavuşmuş olacaktı.
Ya şimdi? Tamamen zararsız bir teknoloji varken, hala zararlı nostaljik alışkanlıklarınıza devam mı etmek istiyorsunuz? Siz bilirsiniz…