Menu

Arama Yapın

İcra İflas Hukukunda Güncel Meseleler 2024 | Hemen Kaydolmak İçin Tıkla

Menu

Bu kitap, e-kitap formatında olduğu için 4,75 ağaç kesilmekten kurtarılmıştır.

E-Kitaplar

2. Tüketici Hukuku Sempozyumu Kitabı

  • Yayınevi: e-Hukuk
  • Yazar: Av. Hakan TOKBAŞ
  • Sayfa Sayısı: 656
  • Yayın Tarihi: 14.04.2013
  • Baskı: 1
  • Tür: E-kitap
  • Basılı Olsaydı Fiyatı: 150,00
150,00 TL
60,00 TL

Bu kitap 2337 kez incelendi; 68 adet satıldı.

Kategoriler: Bankacılık - Finans Hukuku, Bütün Hukuk Kitapları, Tüketici Hukuku, Kongreler / Sempozyumlar

Tüketici Hukuku'nu diğer bütün hukuk dallarından ayıran en önemli özellik, istisnasız her şahsın aynı zamanda tüketici sıfatını taşıması ve şüphesiz her gün onlarca hatta belki yüzlerce tüketici işlemi yapmasıdır. Tüketici Hukuku, doğum işleminizi yapan kişi veya kuruluştan aldığınız hizmetten, mirasçılarınızın vefat işlemleriniz sırasında isminizin yazılı olduğu mermeri satın almak için kurduğu akde kadar gerçek manada hayatın her safhasında yer alır. Tüketici Hukuku, şahsın refahını ve hayat kalitesini doğrudan etkilediği gibi ülke refahını da doğrudan etkileme gücüne ve kabiliyetine sahiptir

Şu an için kısıtlı bir alana sahip olsa da, ister istemez bu hukuk dalı gelişme hızını her geçen gün artırarak devam ettirecek ve şu an için diğer hukuk dallarının içerisinde olduğu kabul edilen işlemlerin birçoğunu kendi bünyesine katacaktır. Hatta öngörümüz o dur ki, zamanla Tüketici Hukuku, şu ana kadar sıkça kullanılan bazı özel ve genel kanunları yedekleyerek üst başlık halini alacak ve kendine özgü kürsülerin oluşmasını zorunlu kılacaktır.

Bütün bu hayati öneme rağmen, ne yazık ki ülkemizde tüketici hukukunun çok gelişmiş bir hukuk dalı olduğundan söz edemiyoruz. Zira tüketici hukukunun ana iskeletinin bir türlü kurulamadığını üzülerek görüyoruz. Hâlbuki tüketici hukukunun esaslı temellere oturtulamamasından, hem tüketiciler hem sektör hem kamu zarar görmekte ve neticede, bu alandaki eksiklikler herkese kaybettirmektedir.

İşte bu noktada Tüketici Hukuku Enstitüsü, bu sene ikincisini yaptığı tüketici hukuku sempozyumlarını, her sene Kasım ayının son haftasında düzenli olarak yaparak gelenekselleştirmeye, teorik tartışmaların dışına çıkarak doğrudan uygulamaya yönelik tartışmalarla işlevselleştirmeye ve tüketici hukukunun bütün taraflarını bir araya getirerek kamusallaştırmaya çalışmakta ve ülke tüketici hukukunu dünya standartlarının üzerinde geliştirerek bütün denge unsurları için faydalı hale getirmeyi ve Türkiye'yi uluslararası camiada tüketici hukukunun merkezi haline getirmeyi hedeflemektedir. (Önsöz'den)

Avukat

Av. Hakan TOKBAŞ

  • Eğitim Sayısı 95
  • E-Kitap Sayısı 43
  • Eğitim Alan Kişi Sayısı 191575
  • E-Kitap Alan Kişi Sayısı 18339
Tüketici Hukuku Enstitüsü
Sertifika
Tekrar İzle
Ekli Dosya

XII. TÜKETİCİ HUKUKU KONGRESİ

  • 23 Kasım 2024 Eğitim Tarihi
  • 11:00 - 17:00 Eğitim Saati
  • 360 Dakika
500 TL

Eğitmen Hakkında

İÜHF mezunudur. Marmara Üni Özel Hukuk Bölümünde Yüksek Lisans eğitimi almıştır. 

Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı olan Tokbaş, aynı zamanda Aristo Şirketler grubunda YK Başkanlığı yapmaktadır.

Sosyal Medya


İÜHF mezunudur. Marmara Üni Özel Hukuk Bölümünde Yüksek Lisans eğitimi almıştır. 

Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı olan Tokbaş, aynı zamanda Aristo Şirketler grubunda YK Başkanlığı yapmaktadır.


FORMÜL:

 

Kitabın Sayfa Sayısı / 2 x 1000 / 69000 = 1000 adet basılan bir kitap için kesilen ağaç sayısı

 

 

Kağıt yapımında, genellikle iğne yapraklı ağaçlardan Ladin ve Çam ağaçları kullanılmaktadır. Çoğunluk çam ağacına aittir.

 

Dünya çapında her gün 80.000 ila 160.000 ağaç kesilmekte ve kağıt endüstrisinde kullanılmaktadır. Ormanlar yok edilmekte, küresel ölçekte iklim değişikliğine sebep olmaktadır.

 

Bir çam ağacının boyunu ortalama 18 m, yarıçapı da 15 cm eder. Bu durumda bir çam ağacı 1,2717 metreküptür. 0.0083 metreküp odun yaklaşık 4,5 kg gelir. Bu durumda 1,2717 metreküp odun yani bir ağaç 690 kg gelecektir.

 

Bir ağaçtan elde edilen kağıt, ağacın ağırlığının yarısı kadar etmektedir.

 

O halde, ortalama bir çam ağacı 690 kg ettiğine göre, elde edilecek kağıt 345 kg olacaktır.

 

Bir A4 beyaz kağıdın ağırlığı 5 gr etmektedir. Demek ki, bir ağaçtan 345000/5 = 69000 adet A4 yaprağı elde edilmektedir.

 

Günümüzde özellikle dijital kitap baskılarında, kitabın boyutu ne olursa olsun A4 boyutunda kağıt harcanmakta olup, kesime giren kısımları atılmaktadır.

 

Buraya kadar elde edilen verilerle şöyle bir formül çıkartılabilmektedir:

 

Kitabın sayfa sayısı / 2 = kitapta kullanılan kağıt yaprağı.

 

Her kitabın asgari 1000 adet basıldığı (ki ortalama çok daha yüksek çıkacaktır)

 

FORMÜL:

 

Kitabın Sayfa Sayısı / 2 x 1000 / 69000 = 1000 adet basılan bir kitap için kesilen ağaç sayısı

 

E-kitaplar geleceğimizi kurtaracak. Gelin e-kitapları daha çok sevelim, doğaya bir nebze olsun nefes verelim.

 

Peki basılı kitapların çevreye verdiği tahribat sadece ağaç ile mi sınırlı? Tabii ki hayır! Bir araştırmaya göre, Amerika Birleşik Devletlerinde hava kirliliğinin yüzde yirmisini kağıt fabrikaları oluşturuyor. Bununla birlikte havayla sınırlı kalmayıp su kirliliğine de büyük ölçüde neden oluyor. Zira kağıt, yapısı gereğince bol suya ihtiyaç duyar.

 

Modern tesislerde bile 1 ton kağıt üretebilmek için yaklaşık 50 ton su kirletilmektedir.

 

Artık karar sizin? E-kitap teknolojisi yokken elbette kitaplar ağaçlardan daha önemli idi. Zira, entelektüel hale gelen her birey doğayı korumak için fazladan çaba harcayabilecek bilince kavuşmuş olacaktı.

 

Ya şimdi? Tamamen zararsız bir teknoloji varken, hala zararlı nostaljik alışkanlıklarınıza devam mı etmek istiyorsunuz? Siz bilirsiniz…